Iată aici câteva lucruri interzise în Arabia Saudită


Arabia Saudită, oficial, denumită Regatul Arabiei Saudite este cea mai mare țară din Peninsula Arabă, fiind totodată clasată printre cele mai scăzute nivele a drepturilor cetățenilor. Așadar, locuitorii acestei țări sunt expuși unor interdicții dure.

Urmărește articolul de mai jos pentru a te informa despre 4 lucruri interzise în Arabia Saudită.

Afișarea corpului în public este complet ilegală

  • Femeile poartă niqab (un văl care acoperă fața, lăsând doar ochii la vedere), fiind interzisă expunerea feței și a corpului în public (cu excepția membrilor familiei). 
  • Bărbații trebuie să își acopere corpul cel puțin de la buric până sub genunchi. Totodată, acestora nu li se permite purtarea accesoriilor din aur și/sau mătase, ele fiind considerate elemente din vestimentația genului feminin.
Explainer: Why do Muslim women wear a burka, niqab or hijab? - ABC News

Nota Bene

Una dintre trăsăturile definitorii ale vestimentației islamice este modestia și decența. Rolul hainelor este de a acoperi goliciunea corpului și nu de a capta admirația celorlalți prin extravaganța lor.

O, fii ai lui Adam! Am pogorât asupra voastră veșmânt și pene care să vă acopere goliciunea, însă veșmântul pioșeniei este mult mai bun!

(Coran 7:26)

Distracția e limitată

  • Cinematografele sau teatrele nu reprezintă localuri legale de relaxare, întrucât orice formă de divertisment este cenzurată. Așadar, ele sunt inexistente.
  • De asemenea, alcoolul este interzis, iar în cazul consumării acestuia- există o șansă majoră de a ajunge după gratii.
  • Totodată, fotografiatul în stradă este restricționat, de aceea aveți o deosebită grijă unde și la ce faceți poze.

Femeile nu au voie să conducă

  • Pare banal, dar reprezentanții genului feminin nu au voie să șofeze.
  • De asemenea, femeilor și fetelor le este interzis să călătorească, să se ocupe de afaceri sau să apeleze la anumite proceduri medicale fără permisiunea tutorilor-bărbați (tatăl, fratele, unchiul, soțul).
Bosnia: Sarajevo creates unit 'to catch stray dogs' - BBC News

Câinii și pisicile nu pot cutreiera teritoriul Arabiei Saudite

  • În 2006, autoritățile din Arabia Saudită au interzis vânzarea de câini și pisici. Musulmanii conservatori disprețuiesc câinii, considerându-i murdari.
  • Mai mult, ei consideră că a avea un animal de companie este un obicei occidental, precum mâncarea fast food sau muzica pop.
  • Regimul foarte strict care conduce Regatul Arabiei Saudite este inclus în categoria „cel mai rău dintre rele” în rapoartele anuale ale Freedom House, privind drepturile civile și politice. Deși se întreprind diverse acțiuni de obținere a acestor drepturi fundamentale, ele nu sunt suficiente pentru generarea unor modificări radicale. 

Nu ezita să ne urmărești paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate știrile și informațiile actuale!

Reporter Youth.md: Bogdan Maria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Sfaturi de amenajare a mobilei în sufragerie
Next Devină parte a echipei „La Strada”
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − one =