Află cum poate influența vremea dispoziția noastră de zi cu zi


Probabil ai întâlnit persoane sau chiar tu faci parte din categoria de oameni care consideră că vremea de afară poate influența starea noastră de spirit. Dacă ești curios dacă toate acestea sunt mituri sau nu citește mai departe!

După cum cunoașteți bine, există persoane ce iubesc vremea „frumoasă”: soarele, vântul, căldura etc. ,dar există și persoane ce pentru care o zi buna se caracterizează prin: ploaie, nori, vânt, răcoare.

Astfel, putem afirmă că întotdeauna clima și atmosfera influențează într-un mod pozitiv sau negativ starea noastră fizică sau mentală. Starea vremii ne influențează starea de spirit mai mult decât credem noi. Cu toții resimțim această influența, unii într-un mod mai puternic, alții mai puțin.

De-a lungul anilor s-au efectuat diverse studii pentru a se analiza dacă există o legătură între starea noastră emoțională și vremea de afara. În urma unui studiu din anii ‘70 se concluzionează că starea de spirit este în strânsă legătură cu vremea de afara, însă în urma unui alt studiu din 2008 a fost constat faptul că vremea de afara are un efect foarte minim față de dispoziția omului, ceea ce înseamnă că unele persoane nu simt schimbările, nu se manifesta la ei după vreme sau chiar primesc dopamina și se simt mai energici. Pe de altă parte, există persoane ce resimt mai mult vremea de afară.

„Indiferent dacă iubești soare sau furtună, vei avea o zi bună!”

Dacă ți-a plăcut articolul, nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Leahu Dumitrița

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Evenimente // Sesiune de dezbatere la America House
Next De la zero la afacere globală în doar 4 luni. Câștigă acces la piețe noi printr-un plan testat în Upcelerator - accelerator de startup-uri tehnologice
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 18 =