„Sunt pictoriță și școala mea de artă a fost YouTube-ul” – Nicolina Lupacescu


Mă numesc Nicolina și sunt pictoriță. De fapt, în ultimul timp, cu pictura mă ocup mai puțin, însă fac ilustrații. Ilustrații în format digital. Totul a început cu un creion și o hârtie. Când învățam să iau lingura în mână, am deprins să țin și creionul. Arta a ocupat un spațiu imens în viața mea. Nu am învățat la școala de pictură. Unii ar putea spune că am avut noroc sau că Universul mi-a dat talentul, însă eu știu câtă muncă am depus până acum. 

În urmă cu jumătate de an, am decis că e timpul să evoluez, așa că am pus mâna, pentru prima dată, pe un stilou digital și o tabletă. Am crezut că va fi mai complicat, însă am învățat în timp. Acum poți obține cunoștințe fără mari eforturi și fără cheltuieli. Făcând un click pe Youtube, poți să-ți atingi scopurile. Așa am făcut și eu. Azi, în ilustrațiile mele veți putea observa culoare, imaginație și poate un pic de copilărie:

Autoare: Nicolina Lupacescu, Laura Cojocaru, eleve.

Acest articol este un exercițiu de activism civic și jurnalism cetățenesc, prin care tinerii învață să se exprime cu privire la problemele sau succesele comunității din care fac parte. 

Articol realizat în cadrul atelierelor de jurnalism cetățenesc, organizate de Centrul Media pentru Tineri în proiectul „Dezvoltarea gândirii critice în rândul tinerilor și sporirea gradului de participare la nivel local”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, prin intermediul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Dezvoltarea gândirii critice în rândul tinerilor și sporirea gradului de participare la nivel local” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job pentru tineri // AO Parteneriatul Aachen Moldova angajează specialist în comunicare / asistent de proiect
Next Află sfaturi practice despre studiile în România de la Adriana Moisei
Centrul Media pentru Tineri
About the author

Centrul Media pentru Tineri

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 3 =