O rubrică nouă, dedicată necesităților refugiaților ucraineni, disponibilă pe pagina web a Guvernului


Informațiile utile pentru cetățenii ucraineni care vin în țara noastră sau se află deja în Republica Moldova, pot fi găsite acum pe pagina web a Guvernului, la rubrica Centrului Unic pentru gestionarea crizei: https://gov.md/ro/content/ucrainenii-din-ucraina.  

Noul compartiment a fost creat în suportul refugiaților din Ucraina și conține informații privind traficul în posturile vamale, condițiile de intrare în țara noastră, precum și numerele de contact ale liniilor verzi, necesare pentru precizările suplimentare. De asemenea, pe pagina Guvernului este disponibilă informația privind solicitările de azil, transportul spre Chișinău oferit ucrainenilor, precum și oportunitățile de cazare de care pot beneficia aceștia.

Totodată, la rubrica „Întrebări frecvente”, persoanele vor găsi răspunsuri privind statutul de refugiat, posibilitățile de angajare în câmpul muncii, condițiile de intrare în Uniunea Europeană din Republica Moldova și altele. 

La aceeași rubrică, poate fi accesată și  noua resursă informațională web, dedicată refugiaților ucraineni, disponibilă pe adresa: www.dopomoga.gov.md

Pagina este structurată pe domenii de interes pentru persoanele refugiate și prezintă informații relevante, actualizate la zi și bazate pe surse veridice și oficiale.

www.dopomoga.gov.md a fost concepută ca un punct unic de acces la informații ce se referă la ajutorul de care pot beneficia ucrainenii în perioada de aflare pe teritoriul Republicii Moldova.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB // ASISTENT DE PROIECT ÎN CADRUL CATHOLIC RELIEF SERVICES
Next Lansarea Programului de Granturi Mici pentru Tineri 2022, ediția a IX-a
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − 3 =