Vino la un concert și savurează muzica marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart!


Ești o persoană pasionată de muzica clasică sau una care caută relaxare și plăcere în cadrul ei? Vrei să savurezi din frumusețea și complexitatea acesteia pe live? Atunci nu ezita și vino la ‘O seară Mozart’, concert dedicat tuturor dornicilor de a petrece timpul într-o atmosferă specială și celor care apreciază opera marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart.

Muzica, încă din cele mai vechi timpuri, a fost și este forma de artă care aduce mereu ritm și emoție în viața omului. Ea poate schimba radical starea de spirit şi poate creşte capacitatea de concentrare, eliberând totodată organismul de stresul cotidian.

În funcţie de muzica pe care o asculți, simţi nevoia să îți exprimi sentimentele proprii. Ascultarea capodoperelor celor mai mari genii ale muzicii clasice stimulează organismul, determinând creierul să producă propria substanţă chimică, ce induce starea de plăcere, cât şi cea de împlinire și armonie. Muzica clasică te ajută să apreciezi mai mult lumea din jurul tău.

Despre Mozart:

Wolfgang Amadeus Mozart a fost un compozitor german și austriac, unul din cei mai inovativi și talentați creatori în domeniul muzicii clasice. A fost și este considerat cel mai mare geniu muzical al tuturor timpurilor. Încă de mic copil, el dă dovadă de capacitățile sale muzicale fenomenale. La vârsta de 5 ani, înainte de a ști să scrie, compune câteva piese pentru pian, transcrise imediat de tatăl său.

Acesta dă o serie lungă de concerte, fiind iubit și apreciat de curțile regale. Compunea în medie o compoziție la fiecare două săptămâni. În scurta sa viață, Wolfgang Amadeus Mozart a compus un număr enorm de opere muzicale, cele mai multe neegalate în frumusețe sau profunzime.

Învitații serii care vor interpreta muzica lui Mozart sunt Orchestra Națională De Cameră dirijată de Valentin Doni și solistul Cristian Petrescu din Franța. Aceștia prezintă din creația marelui compozitor  3 lucrări reprezentative care pun în valoare talentul lui Wolfgang Amadeus Mozart:

  • Concertul pentru pian și orchestră nr.21 în do major;
  • Simfonia nr. 1;
  • Simfonia nr. 41 ”Jupiter.
Evenimentul va avea loc pe 20 februarie la ora 18:00, la Sala cu Orgă. Adresa este bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 81.
Prețul unui bilet este între 60-100 de lei.

Ia-ți prietenii și petrece-ți seara înconjurat de muzică clasică de calitate!

Mai multe detalii despre eveniment: https://www.facebook.com/events/871430636609379/

Mai multe evenimente asemănătoare găsiţi doar pe youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Alătură-te evenimentului Masa Rotundă dedicată Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor
Next 5 personalități afroamericane care au oferit Lunii Istoriei Negre o semnificație mai profundă
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *