Viața de student la USMF: 3 lucruri pe care trebuie să le știi


usmf student

USMF „Nicolae Testemițanu” este unica instituție de învățământ superior din țară care formează specialiști bine pregătiți pentru sistemul național de sănătate. Dotată cu condiții optime de studii, iar procesul de instruire se desfășoară în 4 limbi: română, engleză, rusă și franceză, și mai multe facultăți. Medicina, stomatologie sau farmacia  sunt specializările la care pot opta viitorii studenți.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, iată 5 adevăruri despre viața de medicinist care îți vor trezi interesul pentru a urma această cale.

 Anatomia înseamnă mai mult decât simple imagini

Anatomia poate fi o adevărată corvoadă, mai ales în centrele universitare unde în primul an se învață pe cadavru – rămășițele cuiva care și-a donat corpul pentru pregătirea ta medicală. De multe ori asta înseamnă că trebuie să pui mâna pe pensă și bisturiu, o sarcină mai degrabă neplăcută. Majoritatea departamentelor de anatomie dispun de preparate gata prelucrate, sau chiar mulaje din diverse materiale, astfel încât să poți învăța structurile anatomice fără bătaie de cap și „cu mâinile curate”.

E perfect în regulă să ceri ajutor atunci când ai nevoie

Tocmai pentru că studiul medicinei este un proces complex ce ia timp, necesită resurse și consumă mental, fizic și emoțional, este normal să apară momente când simți că nu te poți descurca singur. În niciun domeniu profesional nu poți reuși de unul singur, iar în domeniul medical cu siguranță foarte multe realizări și inovații se bazează pe lucru în echipă.

Medicina e o investiție pe termen lung

Viața la medicină e mai degrabă un maraton. E o facultate de 6 ani, unde puținele vacanțe devin chiar mai scurte, și în care este necesar să studiezi tot anul. Firește, motivul pentru care medicina se întinde pe atât de mulți ani este volumul imens de cunoștințe: trebuie însușite atât principiile științifice fundamentale, cât și manevrele clinice, esențiale în practica medicală.

Chiar dacă asta pare o muncă de grea, te asigur că viața la medicină va trece extraordinar de ușor. Majoritatea studenților sunt atât de ocupați încât nu au timp să observe cum zboară semestrele pe lângă ei. Ceea ce înseamnă că deși poate fi plăcut să vezi cât de repede faci progrese în medicină, e și foarte ușor să rămâi în urmă cu materia și să nu poți recupera decât la prima vacanță.

Iar dacă ești un tânăr activ, trebuie să știi că USMF este partener în diferite programe internaționale de mobilitate academică, fapt ce permite efectuarea stagiilor în clinici de peste hotare.

Proiectul este susținut financiar în cadrul Programului de granturi mici – 2021, lansat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău.

Pentru mai multă informație poți vizita site-ul nostru la Youth.md. Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Oportunitate pentru tinerii din Ungheni. Fii voluntar în echipa „Hai Ungheni”
Next La București se vor desfășura Zilele Filmului din Republica Moldova
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × one =