(Pro)motori ai sănătății #5 Gholamali Mohammadifard: „Nu e necesar să recunoaștem tulburările la persoanele din jur. Trebuie să ne cunoaștem pe noi”


Recent a fost lansat Youth Media Hub, un spațiu inovativ pentru tineri și organizații de tineret unde se discută subiecte relevante pentru tineri cu oaspeți-resursă: medici, psihologi, nutriționiști ș.a. Abonează-te și tu pentru a nu pierde nici unul din liveuri săptămânale.

(Pro)motori ai sănătății #5 l-a adus în platou pe psihologul de origine iraniană Gholamali Mohammadifard la o discuție despre dificultățile și tulburările din sfera psiho-emoțională. De ce apar tulburările de sănătate mintală? Cum le putem depista? În ce mod pot fi depășite? Găsește răspunsuri în acest episod!

Reperele discuției: 

  • toate tulburările din sfera psiho-emoțională vin din incapacitatea creierului de a se integra normal în mediul înconjurător, din cauza că nu a avut experiențe necesare, experiențe de cogniție, de cunoaștere a mediului, pe care în consecință îl percepe ca pe unul amenințător.
  • când nu se poate integra, nu poate face față problemelor, creierul alege o modalitate de autoapărare prin: izolare (depresie), angoasă (boli psihosomatice), agresivitate (luptă cu mediul înconjurător), dependențe (drog, alcool etc.).

Cum recunoaștem dacă o persoană din jurul nostru suferă de despresie sau de anxietate?

Nu trebuie să îi recunoaștem pe cei din jur, e necesar să ne cunoaștem pe noi înșine! (Gholamali Mohammadifard)

Pentru a descoperi mai multe lucruri neștiute despre cum funcționează creierul uman, cum apar problemele legate de sfera psiho-emoțională și cum identificăm soluții, urmărește discuția de mai jos!

Emisiunea este dezvoltată de Centrul de Informare și Resurse PRO BONO, cu suportul USAID Moldova și UNICEF Moldova, cu scopul de a promova modul sănătos de viață în rândul tinerilor și adolescenților.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Moldova Business Week 2022: experți locali și internaționali vor discuta soluții privind lanțul de aprovizionare și dezvoltarea afacerilor
Next Concurs de dramaturgie „Reflexia integrității în oglinda scenei”. Textul câștigător va fi montat pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 4 =