Studenții UTM pot participa la o competiție inginerească internațională


competitie inginerească ebec utm

Studenții de la UTM se pot implica într-o competiție inginerească internațională! Dacă ești tânăr și creativ, nu rata ocazia să te implici!

EBEC (European BEST Engineering Competition) este o competiție inginerească de nivel european destinată studenților din universitățile tehnice, care are mai multe etape. Prima etapă, cea locală, se va desfășura la Chișinău, după care finaliștii vor pleca la cea de a doua etapă – regională, care va avea loc la Cluj-Napoca. Ultima etapă – finală, va avea loc în Varșovia. Competiția propriu-zisă este formată din două probe care se desfășoară simultan – Case Study și Team Design.

Casy Study este proba în cadrul căreia studenții își pot exersa abilitățile analitice și de prezentare. Fiecare echipă va analiza și rezolva o problemă actuală din societate sau din mediul afacerilor. La final, echipele susțin o prezentare cât mai originală a soluției găsite.

La proba Team Design participanții rezolvă o sarcină tehnică, construind un prototip sau o construcție inginerească care îndeplinește anumite condiții de rezistență, stabilitate și mobilitate. Acest mecanism va fi creat de către echipa participantă din materiale neconvenționale într-un timp limitat.

Dacă ești student al Universității Tehnice a Moldovei și vrei sa îți testezi creativitatea, ingeniozitatea și abilitățile, atunci EBEC Chișinău este o competiție inginerească internațională special pentru tine!

Poți opta pentru una din probe: aplică împreună cu 4 studenți și participați ca grup sau poți aplica singur și organizatorii te vor ajuta să creezi o echipă cu alți studenți. Formularele de participare pot fi completate aici.

Urmărește zilnic youth.md și află primul cele mai interesante oferte pentru tineri!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Diaconia: Dăruiește un mărțișor pentru o cauză nobilă
Next Studenții ASEM pot studia gratuit limba italiană
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *