Sfaturi utile. 5 metode ca să reții informația unei cărţi citite!


sfaturi utile

Ori de câte ori înveți un model sau o idee nouă, este ca și cum „software-ul” din creierul tău se actualizează. Dintr-o dată, poți rula toate punctele de date vechi printr-un program altfel. Poți învăța sfaturi utile din momente vechi. Cititul poate schimba trecutul şi viitorul.

Desigur, acest lucru este valabil numai dacă reții și îți aminteşti perspective din cărțile pe care le citeşti. Cu alte cuvinte, ceea ce contează nu este, pur și simplu, să citești mai multe cărți, ci să scoți mai mult din fiecare carte pe care o citești. Astfel, îți prezint 5 sfaturi utile pentru a reține şi stoca cât mai multă informație din cărţi în ,,software-ul” tău:

1. Renunță la unele cărţi

Nu durează mult ca să-ți dai seama dacă merită citit ceva. Scrierea calificată și ideile de înaltă calitate vor predomina.  Nu înseamnă că trebuie să citeşti fiecare carte pagină cu pagină. Alege capitolele cele mai interesante şi regăseşte-te printre pagini. În zece minute, vei avea o idee rezonabilă despre cât de potrivită pentru tine este cartea.

2. Alege cărți pe care le poți utiliza instantaneu

O modalitate de a îmbunătăți înțelegerea lecturii este de a alege cărți pe care le poți aplica imediat. Punerea în acțiune a ideilor pe care le citeşti este una dintre cele mai bune metode de a le asigura în minte. Practica este o formă foarte eficientă de învățare. Dacă începi o afacere, de exemplu, atunci ai o mulțime de motivații pentru a obține toate strategiile posibile din cartea de vânzări pe care o citeşti.

3. Scrie un scurt rezumat

Imediat ce termini de lecturat o carte, obligă-te să rezumi întregul text în doar 5 propoziții. Această constrângere este doar un joc, dar te obligă să înţelegi ceea ce era cu adevărat important în privința cărții. Unele întrebări pe care le poți lua în considerare la rezumarea unei cărți includ:

  • Care sunt ideile principale?
  • Dacă ai implementa o idee din această carte chiar acum, care ar fi?
  • Cum ai descrie cartea unui prieten?

4. Creează notițe

Păstrează notițe despre ceea ce ai citit. Poți face acest lucru oricum doreşti. Nu trebuie să fie de proporții mari sau un sistem complicat. Doar fă ceva pentru a evidenția punctele și pasajele importante. Ideea de bază este aceeași: păstrarea notițelor este esențială pentru a reveni la idei cu ușurință. O idee este utilă numai dacă o poți găsi atunci când ai nevoie.

5. Citeşte cartea de două ori

Un mare scriitor spune că orice merită citit, nu trebuie doar citit de două ori, ci trebuie citit din nou și din nou. Dacă o carte merită, atunci vei putea întotdeauna să faci noi descoperiri și să găseşti lucruri pe care nu le-ai observat până acum. Chiar dacă susții că nu ai obținut ceva nou din fiecare lectură, merită să revizuieşti cărți grozave, deoarece ideile trebuie repetate pentru a fi amintite.

Doar urmând aceste sfaturi utile, vei avea capacitatea să memorezi şi reții cât mai multă informație din ceea ce citeşti. Îți doresc spor la lecturat şi fantezie multă!

Citeşte despre alte articole creative şi sfaturi, idei inovative în categoria BIBLIOTECA.

Reporter: Tomov Ana-Maria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 5 filme perfecte de Ziua Îndrăgosților pentru tine și jumătatea ta!
Next Primăria Mea este în căutarea de voluntari interesați de grădinărit comunitar!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply