Păreri de reporter: Cum și de unde să generezi idei pentru a scrie?


idei

Ajungi la momentul în care, din diferite motive, trebuie să scrie un text, însă nu ai idei. Lipsa inspirației este un fenomen răspândit în toate sferele de activitate și toate categoriile de vârstă. Apariția bruscă a unei astfel de situații nu trebuie să te streseze.

Important este să îți oferi timp pentru gândire, să nu pui presiune excesivă asupra propriei persoane și să te bucuri de ceea ce faci.

  • Timp

Deși ești sub presiunea timpului atunci când trebuie să creezi, să scrii, a-ți aloca timp pentru gândire este alegerea cea bună. În dependență de partea zilei, perioada lunii sau chiar anotimp, organismul uman acționează diferit și, respectiv, generează într-o metodă aparte idei creative. De asemenea, studiile au demonstrat că fiecare persoană își are ciclul emoțional 28 zile, intelectual – 33 zile și fizic – 23 zile. Activitatea cu eficienţă maximă are loc în perioada de mijloc a fiecărui din cicluri. Lipsa de idei poate fi generată de faptul că ești în ziua 0 a ciclului intelectual. Tot ce trebuie e să îți oferi timpul necesar.

  • Fără presiune

Multe teorii stipulează faptul că sub presiune, mintea și corpul uman acționează cu o precizie mai mare. Ei bine, nu e cazul ideilor creative. Fiind stresat, organismul uman se agață de primele idei ce îi apar. Acestea pot fi greu dezvoltate în scris. Rezultatul obținut poate să nu corespundă așteptărilor inițiale. Cu cât mai multă presiune vei depune asupra ta, cu atât ideile vor fi mai împrăștiate. Ca urmare, nu vei putea obține produsul dorit.

  • Plăcerea

Anumite subiecte și însărcinări sunt obligatorii zi cu zi, în special, în cea a unui student/elev. A scrie este o sarcină de bază. Anume din acest motiv, este important să înveți să iubești ceea ce faci și produsul obținut. Cu cât mai multă afecțiune și efort vei depune în munca ta, cu atât mai ușor ți se va da să o efectuezi. Ulterior, ideile vor apărea mai ușor și mai ușor, până te vei învăța să le generezi din nimic.

Reporterii Youth.md întâmpină și ei această problemă, însă cele descrise mai sus sunt metode pe care le aplică pentru a crea un produs interesant și de valoare.

Exprimă-ți și tu părerea asupra acestui subiect și a metodelor personale utilizate în procesul de scriere, lăsând un mesaj pe pagina de Facebook a platformei. Ajută-ne să îți devenim mai aproape!

Reporter: Butnaru Sabina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cunoaște mai multe despre lumea filmelor animate stop-motion alături de Youth.md!
Next SpeakUp Moldova Confessions ediția 2 cu Dorin Galben
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 4 =