5 lucruri pe care trebuie să le practici pentru a duce un stil de viață eco!


eco

În zilele noastre, problema ecologică este una foarte mare. Cu toții ar trebui să conștientizăm acest lucru și să facem câteva schimbări în rutina noastră zilnică. Află care sunt cele mai bune metode eco pentru a fi prietenul naturii, alături de youth.md!

  • Optează pentru piesele vintage

Pe lângă faptul că acum sunt în trend hainele și decorațiunile vintage, ele sunt o metodă foarte bună prin care poți susține reutilizarea. 

Poți ajuta mediul înconjurător prin cumpărarea hainelor second hand, astfel fii sigur că nimeni nu va mai avea aceeași haină ca și a ta. Plus la toate acestea, vei economisi foarte mulți bani!

  • Consumă mai puțină energie

Cu toții avem prostul obicei de a lăsa lumina aprinsă, deși nu avem nevoie de ea sau să lăsăm toate tehnologiile în priză, deși nu le utilizăm. Toate aceste “vicii” le putem înlătura cu puțină atenție.

La prima vedere aceste lucruri par banale, dar ele afectează foarte mult mediul, poluându-l în mod constant. Este necesar să utilizăm cu prudență și foarte limitat energia electrică.

  • Mergi mai mult pe jos și cu bicicleta

Chiar dacă este mai rapid și mai comod să mergi cu mașina, nu este deloc sănătos, nici pentru tine și nici pentru natură. Plimbă-te pe jos de câte ori ai ocazia, o să observi mult mai bine lumea înconjurătoare – “Mersul pe jos face piciorul frumos”.

Mergi cu bicicleta, astfel vei da jos multe calorii și te vei simți mereu în formă. Pământul are nevoie de o pauză de la toată agitația din jurul nostru!

  • Elimină plasticul din viața ta

Cele mai multe deșeuri le constituie ambalajele și pungile de plastic, de aceea, e important să le excludem complet din rutina noastră.

E simplu, poți înlocui pungile de plastic cu torbițele eco, care sunt foarte utile. Le poți face chiar tu acasă din materialele pe care le ai. Le poți face în toate mărimile, ca să nu simți lipsa punguțelor de plastic.

  • Fă-ți grădină și consumă produse bio

Amenajează-ți o grădină în curte și umple-o cu tot felul de verdețuri, fructe și legume. Astfel, vei știi că produsele tale sunt 100% bio și mega sănătoase.

Pe lânga asta, plantează câțiva copaci și flori. Te vei bucura la maxim de priveliștea încântătoare, dar totodată vei ajuta la purificarea aerului.

Fii tu schimbarea, contribuie la înverzirea planetei şi promovează modul eco alături de Youth.md! Nu uita să ne urmăreşti activitatea pe Facebook şi Instagram!

Reporter: Bădica Jana

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ești voluntar și vrei ca realizările tale să fie recunoscute? Înscrie-te la Festivalul Voluntarilor 2020
Next CCI a RM invită la dialogul online „Produse de E-guvernare în beneficiul businessului”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − two =