Primăria Mea este în căutarea de voluntari interesați de grădinărit comunitar!


Oportunitate pentru voluntari: Dacă ai vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani și ești interesat de grădinărit comunitar, completează formularul și devino voluntar Primăria Mea.

Scopul programului URBAN REMEDY este ca tinerii, prin grădinărit comunitar, să devină membri activi care construiesc o comunitate mai bună. De asemenea, conștientizând rolul spațiilor publice și verzi în orașul lor, dar și problemele ce țin de schimbările climatice.

Grădinile comunitare sunt parcele de teren aflate în oraș sau la periferia acestuia utilizate de locuitori orașelor, asociațiilor de locatari sau organizații pentru cultivarea în comun a legumelor, florilor etc. sau ca spații verzi. Acest tip de grădină este rar întâlnit în Moldova, suntem mai mult obișnuiți cu grădinile de familie sau individuale.

Patru dintre cei mai activi voluntari vor participa la un atelier internațional de grădinărit comunitar în Georgia (27 martie – 7 aprilie).  Atelierul va avea loc în Rustavi, Georgia, suburbia capitalei Tbilisi. Participanții vor fi din țări ca Ungaria, Germania, Palestina, Georgia și Egipt.

Grădinile comunitare oferă oamenilor și comunității multe avantaje. Acestea oferă oportunități atât pentru grădinărit recreativ, cât și pentru producția de alimente în spații neutilizate.

Grădinile comunitare sunt, de asemenea, minunate pentru mediu. Alimentele cultivate local reduc gazele cu efect de seră produse prin transportul pe distanțe lungi de produse alimentare. Grădinile contribuie, de asemenea, la biodiversitatea speciilor și ajută la susținerea populațiilor de polenizatori. 

Pentru a aplica, este nevoie să completezi formularul.
Termen limită: 17 februarie 2020, 23:59.

Pentru alte oportunităţi pentru voluntari, găsiţi în rubrica Voluntariat.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Sfaturi utile. 5 metode ca să reții informația unei cărţi citite!
Next Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și Parlamentul Republicii Moldova te invită la jocul intelectual "Ce? Unde? Când?"
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *