Sfaturi de reporter. Cum să fii productiv în 5 pași simpli!


sfaturi de reporter

Pentru fiecare dintre noi este esențial să nu ne irosim timpul și energia fără folos și ca fiecare secundă din viața noastră să fie eficientă. Zilnic, suntem impuși să îndeplinim o listă de sarcini, însă timpul pentru îndeplinirea lor este limitat. Iată câteva sfaturi de reporter pentru a fi cât mai productiv pe parcursul zilei.

  • Trezește-te devreme

Începe ziua dimineața devreme și insuflă-ți că trebuie să fii cât mai motivat. La început poate fi mai dificil, însă pe parcurs, impedimentele vor dispărea. Primele ore ale zilei pot fi cele mai oportune pentru a îndeplini lista personală de task-uri.

  • Planifică-ți ziua

Folosește o listă de sarcini, în așa fel nu vei uita ce ai de făcut pe parcursul zilei. Rezervă-ți câteva minute în fiecare dimineață pentru a-ți planifica ziua. Ai putea să îți scrii și timpul pe care vrei să îl aloci pentru îndeplinirea unui punct de pe listă. Nu uita să bifezi ceea ce deja ai realizat, pentru a-ți vedea evoluția zilnică.

  • Alege cel mai important obiectiv al zilei și începe cu cea mai dificilă sarcină

Pentru a nu risca ca la finalul zilei, când ești epuizat fizic și moral, să rămâi cu cele mai grele sarcini, pune-le primele pe listă. Nu amâna sarcinile dificile, în acest mod vei simți motivația de a finaliza și sarcinile mai mici.

  • Concentrează-te

Focusează-te pe un singur task și depune un efort maximal pentru îndeplinirea acestuia. Nu te lăsa distras de rețelele sociale sau de alte activități. Fii offline pentru o perioadă de aproximativ 50 de minute, timp pe care îl poți aloca pentru a munci calitativ.

  • Fă o pauză de 20 de minute la fiecare 1,5 ore

Este important să nu ne suprasolicităm organismul. Are nevoie de mici pauze pe parcursul zilei, acest lucru fiind secretul productivității maximale. Statisticile promit o creștere de productivitate de 16%.

Echipa Youth.md îți dorește o săptămână cât mai productivă. Nu uita să accesezi paginile de Facebook și Instagram pentru cât mai multe noutăți!

Reporter: Samson Paula

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Informaţie utilă pentru tineri. Cele mai populare genuri muzicale din lume
Next Articol pentru tineri. Beneficiile ceaiului. Vii la o ceaşcă de ceai?
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + 10 =