Concursul proiectelor de inovare și transfer tehnologic pentru anul 2020


inovare și transfer tehnologic proiecte finanțare

Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare anunță apel deschis privind concursul proiectelor de inovare și transfer tehnologic pentru anul 2020.

Proiect de inovare și transfer tehnologic – proiect care include activități ce au ca scop crearea și implementarea inovațiilor și tehnologiilor noi, inclusiv prin transferul tehnologic, în scopul fabricării produselor competitive noi sau perfecționate, precum și în scopul utilizării unor procese, servicii și tehnologii progresive, în corespundere cu prioritățile și direcțiile strategice din Programul Național de Cercetare și Inovare pentru anii 2020-2023, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 381/2019.

Propunerile de proiecte vor fi elaborate în următoarele priorități:

  1. Sănătate (Maladiile netransmisibile ; Supraveghere epidemiologică; Preparate farmaceutice și nutraceutice)
  2. Agricultura durabilă, securitate alimentară și siguranța alimentelor (Securitatea alimentară și siguranța alimentelor; Soiuri şi hibrizi de culturi agricole, tehnice şi furajere performante; Managementul durabil al ecosistemelor agricole; Tehnologii noi de procesare a materiilor prime agricole. Biotehnologii agroalimentare)
  3. Mediu și schimbări climatice (Impactul factorilor biotici și abiotici asupra mediului și societății; Energie sigură, curată și eficientă; Deșeuri, materiale plastice și poluanți; Securitatea ecologică; Conservarea biodiversității)
  4. Competivitate economică și tehnologii inovative (Nanotehnologii; Tehnologia informației și dezvoltare digitală; Materiale, tehnologii și produse inovative)

Cuantumul total al mijloacelor financiare este 4,78 mil. lei:

  • Sănătate – 0,5 mil. lei;
  • Agricultură durabilă, Securitate alimentară și siguranța alimentelor – 0,5 mil. lei;
  • Mediu și schimbări climatice – 1,0 mil. lei;
  • Competitivitate economică și tehnologii inovative – 2,78 mil. lei.

Cuantumul maxim pentru un proiect nu va depăși valoarea de 1.000.000 lei din bugetul de stat. Durata de implementare a proiectului de inovare și transfer tehnologic este de 12 luni.

Finanțarea de la bugetul de stat solicitată nu va depăși 50% din valoarea totală a proiectului. Cofinanțarea va fi realizată din alte surse decât cele bugetare.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte ce vizează inovare și transfer tehnologic, este data de 14.04.2020.

Mai multe detalii despre procedura de aplicare și actele necesare, vei găsi aici.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Webinarii online pentru tineri: explorarea Inteligenței Emoționale
Next Job // Esquire Logistics CO angajează dispatcher
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 9 =