Serviciul inclusiv “EduCare pentru deprinderi de viață”


La 14 iulie 2022, A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE a desfășurat conferința de prezentare a serviciului inclusiv “EduCare pentru deprinderi de viață”, creat în cadrul proiectului realizat de A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE cu suportul Fundaţiei Est-Europene în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria, din resursele acordate de Uniunea Europeană și Suedia.

Evenimentul a avut drept obiective:

  • Creșterea nivelului de conștientizare a importanței prevenirii și combaterii fenomenului NEET în rândul tinerilor la nivel național;
  • Promovarea dialogului privind necesitatea educării deprinderilor de viață în rândul tinerilor NEET prin metode moderne de instruire;
  • Încurajarea cooperării între cadre didactice, reprezentanții bibliotecilor și ai organizațiilor de tineret precum și specialiștii formatori din diverse domenii legate de educarea deprinderilor de viață în rândul tinerilor NEET.

În cadrul evenimentului au participat circa 50 de persoane din instituțiile de învățământ, biblioteci, organizații de tineret precum și mentorii platformei „EduCare pentru deprinderi de viață”.

La deschiderea lucrărilor conferinței a luat cuvânt dna Carolina Blajin, coordonatoare de proiect în cadrul Fundației Est-Europene, care a precizat faptul că, în rezultatul implementării “Serviciului Inclusiv: EduCare pentru deprinderi de viață”, inițiativa în cadrul proiectului “Oportunităţi mai bune pentru tinerii şi tinerele care nu beneficiază de educaţie, formare şi locuri de muncă (Iniţiativa de Incluziune a Tinerilor şi Tinerelor NEET)” sunt importante rezultatele palpabile din perspectiva incluziunii tinerilor și a tinerelor NEET care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții acestor tineri prin sporirea interesului pentru educație și angajarea în câmpul muncii. Totodată, dnul Dumitru Cernica, reprezentant al Consiliului Național al Tineretului din Moldova a menționat despre importanța creării serviciului “Educare pentru deprinderi de viață” pentru prevenirea și combaterea fenomenului NEET la nivel național, urându-le mult succes tuturor participanților.

În cadrul conferinței, dna Olga Cernelev, președintele A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE a prezentat particularitățile incluziunii tinerilor NEET prin intermediul serviciului “EduCare pentru deprinderi de viață” și materialele instructiv-metodologice create în acest scop: “Ghidul tânărului NEET”, jocul de societate și canalul media „EduCare pentru deprinderi de viață”. Toți participanții au avut ocazia să exploreze jocul de societate “EduCare pentru deprinderi de viață” care a permis explicarea și rezolvarea în echipă a diferitor noțiuni și situații care abordează deprinderile de viață: sănătatea reproductivă, alimentația, igiena personală, cunoașterea de sine, ghidarea în carieră, etc. De asemenea, la conferință au fost prezentate spoturile informativ-educaționale create în contextul instruirii tinerilor NEET cu participarea protagoniștilor. Evenimentul a fost finalizat cu muzică live la chitară interpretată de Victor Vacarciuc, profesor, muzician, participant la concursul internațional „Românii au Talent”.

Acest material este realizat de A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE în cadrul proiectului „Serviciul inclusiv: Educare pentru deprinderi de viață” cu suportul Fundaţiei Est-Europene în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la Școala Media Jungle și devino ambasadorul jocului. A.O. SuperLike te caută!
Next Eveniment de lansare a Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), 22 iulie 2022, ora 14:00
Principii Sanatoase
About the author

Principii Sanatoase

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 3 =