Vrei să afli mai multe despre Turismul Vinivol? Vino la cea de-a III-a ediţie a Conferinţei Globală de Turism din Moldova

UNWTO, Conferinţa Mondială de Turism Vinicol, Moldova

În perioada 6 – 7 septembrie  la Chişinău va avea loc cea de-a III -a Conferinţă Globală a Turismului Vinicol UNWTO organizată în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.

Moldova reprezintă gazda ideală pentru a treia Conferință mondială UNWTO privind turismul de vin fiind leader în producţia mondială de vin. Moldova se mândrește cu hectare de viță de vie nesfârșite și un sentiment puternic de cultură bogată cu muzică, dans, mâncare, poezie, arhitectură și bunuri artizanale. Iar, în combinație cu vinul, îţi creează o experiență autentică și unică pentru turiștii din întreaga lume.

În cadrul Agendei pentru dezvoltare durabilă din 2030, această conferință încearcă să exploreze aspecte legate de dezvoltarea rurală durabilă prin intermediul turismului și, în special, să se angajeze în avansarea rolului central pe care îl poate juca turismul vinicol în promovarea dezvoltării locale.

Turismul vinicol este ca un subdomeniu al turismului gastronomic şi este apreciat ca o abordare mai durabilă a turismului datorită promovării sustenabilității sale economice, de mediu și sociale.

Dezvoltarea rurală durabilă este o prioritate ridicată în întreaga lume ca urmare a scăderii economiilor rurale și a provocărilor cu care se confruntă în prezent.

Diversificarea economiilor rurale în turism a fost identificată în strategiile de dezvoltare rurală ca un instrument cu puterea de a asigura venituri, locuri de muncă și fluxuri de capital. În acest context, cea de-a treia Conferință mondială UNWTO privind turismul vitivinicol reprezintă o oportunitate excelentă pentru experți de a discuta aceste aspecte prin dezbateri pe panel și discuții.

Conferința va reuni participanți internaționali, de la entități publice, organizații de management al destinației (DES), organizații internaționale și interguvernamentale, precum și actori din sectorul privat.

Pe parcursul sesiunilor, discuțiile dinamice și prezentările experților vor avansa în subiecte cum ar fi depășirea provocărilor în turismul vitivinicol, parteneriatele public-privat pentru dezvoltarea vinurilor rurale și practicile de turism incluziv.

Pentru a participa la eveniment trebuie să vă înregistraţi aici.

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vrei să afli mai multe despre recrutarea în companiile mari? Vino la un eveniment oferit de Eugeniu Girla
Next Eşti pasionat de arta scrisului? Participă la concursul organizat de Editura Prut
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × five =