Cât de eficient este procesul de învățare online? Participă la o videoconferință pe acest subiect


videoconferința eu debates cafe

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) în parteneriat cu Privesc.Eu și cu suportul Fundației Hanns Seidel organizează cea de a treia videoconferință EU DEBATES CAFE în format on-line.

Dezbaterea este întitulată „Impactul COVID-19 asupra Republicii Moldova: cât de inclusiv și eficient este procesul de învățare online?”. Abordând subiectul principal al dezbaterii vorbitorii și alți participanți la dezbatere sunt invitați să răspundă la câteva întrebări esențiale la subiect.

Subiectele abordate în cadrul discuției:

  • Cum evaluați măsurile de răspuns ale autorităților Republicii Moldova pentru atenuarea impactului COVID-19 asupra sistemului educațional?
  • Ce soluții tehnice au fost dezvoltate până în acest moment pentru a facilitata instruirea elevilor în format online? Care este gradul de utilizare al acestor instrumente/platforme?
  • Cât de inclusive sunt instrumentele de învățare online? Câți elevi au acces/nu au acces la aceste instrumente?
  • Cum se manifestă clivajul rural/urban în gestionarea procesului de instruirea online? Care sunt necesitățile tehnice identificate pentru profesorii/elevii din mediul rural și urban? Cum vor răspunde autoritățile la aceste probleme?
  • Care este rolul profesorilor, elevilor și părinților în procesul de autoinstruire? Cât de pregătiți sunt elevii să parcurgă materialele didactice în mod individual?
  • Cum putem asigura dezvoltarea competențelor IT a profesorilor și elevilor? Ce resurse există în acest sens? Pot fi integrate aceste componente în structura anului școlar?

Astfel, dezbaterea va începe cu o discuție panel cu intervenții din partea vorbitorilor principali care vor dura aproximativ 7 minute. Discuția în panel va fi urmată de o dezbatere liberă. Moderatorul va adresa întrebări adiționale vorbitorilor, în baza întrebărilor formulate în scris de participanți pe chat-ul online.

Participați la teleconferință vor putea adresa și întrebări directe sau formula comentarii pe chatul-ul online.

Cum poți participa la această videoconferință?

Dezbaterea va avea loc Marți, 28 aprilie 2020 (13.00 – 15.00) în regim online prin intermediul platformei de videoconferințe gestionată de Privesc.EU.

Pentru a participa la dezbatere, Vă rugăm să vă logați pe portalul www.privesc.eu în ziua transmisiunii și să acordați întrebări și comentarii în regim live aici.

Mai multe detalii despre eveniment găsești aici.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă cele mai ciudate și unice clădiri din lume!
Next Citește și descoperă lumea lui Henri Matisse, pictorul culorilor intense și energice!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × two =