Reușita într-o afacere. Urmăreşte un interviu cu Alexandru Bordea!


Afacere

Pentru că, de multe ori, o afacere începe atunci când „îți arde” și ajunge să atingă culmi precum: business trainer, antreprenor, fondator BRIDGE, co-fondator AngryBusiness. Cel puțin, așa se identifică, la ziua de azi, Alexandru Bordea.

Iată câteva idei la care vei primi răspuns în acest interviu:

→ cum „a dat naștere” propriei afaceri Alexandru Bordea;

→ de ce munca depusă nu-și are rezultatele dorite;

→ cum poți dezvolta o afacere în Moldova; 

→ cum faci față situațiilor de criză.

 ” Acționează, investește în dezvoltarea personală și fii focusat pe rezultat, nu pe proces.”

  • În ce context și cum a ajuns să fie concepută ideea de a “da naștere” unei proprii afaceri ?

Oamenii care fac business sunt fie din cei care nu pot să nu o facă, fie din cei care încearcă, fie din cei care sunt impuși să o facă. Eu sunt combinația dintre prima și a treia categorie. Așa și a luat naștere ideea.

  • Mulți visează să întemeieze o afacere, dar puțini acționează în acest sens. Credeți că este o cale lungă între a dori și “a acționa”?

Foarte lungă pentru cei care își doresc să încerce. Pentru prima și a treia categorie, nu e decât un singur pas, de cele mai dese ori făcut fără prea multă logică și explicații.

Ca să îți reușească în business nu este suficient să-ți dorești, e necesar să-ți ardă!

  • O afacere de succes și un cont cu cât mai multe zerouri reprezintă un ideal. Ce ar trebui să știm, însă, că se ascunde în spatele acestor lucruri?

Nu acesta este idealul, ci strictul necesar pentru fiecare. Unii sunt absolut fericiți cu 3 zerouri, pentru că necesitățile sunt mai mici, alții cu șapte zerouri se simt neîmpliniți. Totul pornește de la nivelul de viață pe care ni-l setăm ca unul suficient.

  • Foarte mulți tineri reușesc să crească o afacere printr-un magazin online, în timp ce mulți au unul offline, în care depun mai mult timp și efort, iar rezultatele nu sunt scontate. Care credeți că ar fi rezolvarea acestei probleme ?

Nu este problema în offline sau online, ci în atitudine, implementarea corectă de instrumente și urmărirea rezultatelor. Diferența e că într-un magazin online investițiile și riscurile sunt mai mici decât în unul offline.

  • În Republica Moldova, sunteți de părere că o afacere este mai degrabă o activitate profitabilă sau dimpotrivă, neavantajoasă?

În funcție de cine o dezvoltă, cum o dezvoltă și ce atitudine are față de rezultat. Punctul de vedere depinde de punctul de ședere. 

  • Credeți că ceea ce ați dobândit până acum se datorează exclusiv unei vaste experiențe și a multor ani de lucru?

Nu. Se datorează unei mulțimi de factori care, situați la un loc, au generat acest rezultat. Experiența în zilele noastre se anulează cel puțin odată în an. Iar de lucru…, toată lumea muncește mult, dar nu toți au rezultate.

  • Cum reușim să facem față situațiilor de criză în așa fel încât să nu renunțăm și să trecem peste ?

Scopul din față și frica de ceva din spate, sunt cei mai buni motivatori pentru a nu renunța la ceva și a trece peste situațiile dificile.

  • Dacă ați putea vorbi cu tânărul Alexandru Bordea, care e la început de cale, ce sfaturi i-ați da lui și tuturor tinerilor începători?

ACŢIONEAZĂ, INVESTEŞTE în dezvoltarea personală și FII FOCUSAT pe rezultat, nu pe proces. Nimănui nu-i pasă de tine mai mult decât ție!

Sfaturi prețioase care să te țină motivat, oameni care inspiră și articole creative găseşti zilnic pe pagina youth.md. E doar la un click distanță, de aceea nu ezita să ne urmărești activitatea pe Facebook, Instagram, mai nou, și pe Telegram.

Reporter: Cernea Victoria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous TEP - Tinerii pentru ECO Plastic te invită la un eveniment de Colectare de Plastic
Next Concurs de selectare a APL-urilor/grupuri de APL-uri partenere
Tomov Ana-Maria
About the author

Tomov Ana-Maria

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *