TEP – Tinerii pentru ECO Plastic te invită la un eveniment de Colectare de Plastic


Colectare de Plastic

Nu tot plasticul se reciclează la fel! Participă la evenimentul de Colectare de Plastic organizat de TEP – Tinerii pentru ECO Plastic la care vei învăța cum se reciclează corect.

De această dată organizatorii vor fi la Cămara Fest pe 22 august între orele 9 și 18 în Parcul Catedralei din Chișinău. Pentru fiecare kilogram de plastic corect sortat și pregătit vei primi săpun de la Seed it Forward.

La eveniment va fi organizat și un joc pentru copii la care aceștia vor putea învăța cum să sorteze deșeurile din casă și un concurs cu premii pentru maturi. Detalii pe pagina evenimentului.

Sunt acceptate doar următoarele tipuri de plastic:

  • Tipul 2 HDPE sau mai scris PE sau PE-HD. Acestea sunt căpăcele de la sticlele cu apă și alte capace de la recipiente alimentare, sticle/recipiente de la șampon, chimie de casă și alte produse din plastic gros care au la baza sa triunghiul reciclării cu cifra 2 sau abrevierea HDPE.
  • Tipul 5 PP. Acestea sunt capacele de la chimia de casă, capace de la produse cosmetice, containere alimentare și alte produse din plastic gros care au la baza sa triunghiul reciclării cu cifra 5 sau abrevierea PP.
  • Peliculă din LDPE, tipul 4. Din tipul 4 de plastic la moment acceptăm doar peliculă. Cum de recunoscut pachetele din LDPE (nr.4)? Pachetele din LDPE sunt moi și nu foșnesc. Acestea arată și la pipăit se simte ca o peliculă subțire, în care este de asemenea învelită pâinea Dacia (ambalaj foarte moale și elastică). În acest tip de plastic de regulă se ambalează hainele, aparatele electrocasnice, tehnica, caloriferele, praful de spălat și alte produse. Pachetele de la Waikiki și altele care seamănă cu acestea sunt din LDPE.

Nu este acceptat plasticul:

  • Plastic de tipul 1 PET, 3 PVC, 6 PS, 7 OTHER.
  • Plastic nemarcat
  • Plastic rezultat de la produsele de unică folosință
  • Plastic murdar, cu resturi de conținut

Cum trebuie să fie plasticul predat la TEP spre reciclare:

  • Curat, adică SPĂLAT, fără resturi de conținut sau murdărie.
  • Fără etichete (după posibilitate).
  • Să corespundă tipului 2 HDPE, 5 PP, sau peliculă/pachet de tipul 4 LDPE.

Pentru a identifica tipul de plastic, verificați eticheta sau partea de jos a obiectului și încercați să găsiți un triunghi cu cifra 2 (abreviat HDPE), sau 5 (abreviat PP) înăuntru (semnul poate fi destul de micuț). Pe capacele de la sticle şi pachete poate să nu fie acest semn, dar căpăcelele sunt acceptate în orice caz.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Găsește inspirație pentru propria afacere alături de participanții Upcelerator care își vor prezenta LIVE proiectele
Next Reușita într-o afacere. Urmăreşte un interviu cu Alexandru Bordea!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − twelve =