Află despre importanța educației financiare pentru tineri


educația financiară pentru tineri

Educația financiară este capacitatea de a înțelege cum funcționează banii. Este arta de a investi și gestiona resursele financiare și competența de a lua decizii corecte pe plan economic. Dar de ce este importantă implementarea educației financiare?

Mulți oameni susțin că informația este putere. Același lucru se aplică și chestiunilor financiare. Cu cât știi mai multe informații despre ele, cu atât le vei gestiona mai corect. Pe de altă parte, lipsa instruirii în această sferă este periculoasă pentru orice tânăr. De ce mergem la școală pentru a învăța despre științe, matematică, istorie și alte discipline? Răspunsul este pentru a ne lărgi bagajul de cunoștințe în acele domenii. În mod similar, educația despre bani ar trebui să aibă aceeași prioritate, ca și alte discipline. Tinerii trebuie să fie la curent cu privire la circulația banilor. 

Statisticile arată că tinerii care nu au primit niciodată o educație adecvată în materie de finanțe ajung adulți iresponsabili, care nu știu cum să investească, nu pot face economii pentru a cumpăra o casă și au adesea scoruri de credit foarte slabe. De asemenea, educația financiară ne poate ajuta să înțelegem valoarea banilor. Atunci când conștientizăm valoarea banilor, suntem capabili să ne gestionăm finanțele într-un mod chibzuit. Vom putea cunoaște importanța bugetării, economisirii și evitării cheltuielilor inutile, făcând investiții inteligente. 

Educaţia financiară lipseşte şi la copii, dar şi la adulţi, iar singura modalitate prin care acest fenomen poate fi stopat este implicarea activă atât la nivel familial, cât şi la nivel instituţional. O metodă eficientă ar fi includerea unor ore/cursuri destinate educaţiei financiare în şcoli şi crearea de programe educaţionale specializate de către marii experți financiari.

Puteți găsi mai multe informații despre activitățile noastre pe site-ul Youth.md sau pe Facebook, Instagram și Telegram!

Reporter Youth.md: Berestean Valeria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Training gratuit despre tendințele actuale în mass-media
Next Webinar gratuit: Azi freelancer - mâine antreprenor
Cristina Vasciuc
About the author

Cristina Vasciuc

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + four =