Prăjiturile – inocenta plăcere ce o râvnim cu toții


Încă de mici copii, părinții ne ademeneau cu prăjiturile de abia scoase din cuptor. Acestea ne îndulceau ziua, aducându-ne zâmbetul pe buze, cu fiecare mușcătură din tarta cu mere sau plăcintele cu afine.

Noi însă nu am realizat niciodată câtă muncă și timp necesită o astfel de prăjitură, ținând cont că trebui să fii atent la micile nuanțe de pregătire a acestora. Și totuși am da orice ca într-o zi de carantină să ne trezim de dimineață ademeniți de mirosul din bucătărie, care i se datorează brioșelor cu glazură de ciocolată și fructe proaspete de abia scoase din cuptor de către mama.

Prăjiturile de azi

Prăjiturile moderne, conțin de obicei o combinație de făină, zahăr, ouă și unt sau ulei, toate amestecate cu alte lichide (de obicei, lapte sau apă) și afânători (ca drojdia sau praful de copt).

Pot fi adăugate și ingrediente aromate, cum ar fi piureuri de fructe, nuci, fructe uscate sau confiate. De multe ori se adaugă și numeroase substanțe substituente ale acestor ingrediente primare. Prăjiturile sunt adesea pline cu fructe conservate, creme sau unt și decorate cu marțipan sau fructe confiate.

Dacă ești interesat să cunoști idei de prăjituri delicioase, citește mai departe.

Tort cu bomboane

Indiferent dacă se apropie o petrecere de ziua ta de naștere sau doar dorești să serbezi un eveniment, vei avea nevoie de rețeta acestui tort. Cu greu vei găsi pe cineva care nu iubește această prajitură crocantă bazată pe  dulciuri mentolate cu straturi, cu o glazură din înghețată amestecată cu fructe!

Tortul de ciocolată

Una dintre rețetele cele mai populare și deci de încredere este tortul de ciocolată pregătit din unt, zahăr înghețat și ciocolată neagră. În plus, este gata în doar 45 de minute. Desigur că ingredientele pot fi combinate sau înlocuite cu altele care vă sunt mai pe plac. Acest tort este perfect pentru o zi de naștere de neuitat!

Brioșele cu căpșuni

Toata lumea îndrăgește brioșele cu căpșuni, fie că sunt servite la micul dejun, cu o ceașcă de cafea sau o cană de ceai. Fie că sunt aranjate frumos pe mese pentru ocazii speciale sau sunt o gustare rapidă. Sunt desertul ideal pentru zilele de naștere sărbătorite la birou. Sau atunci când vrei să te răsfeți cu un desert gustos și consistent.

Prăjitura cu chiffon

Copiii și adulții adoră acest desert, mai ales că are un gust pe cât de bine arată! Prăjitura cu chiffon este acoperită cu o glazură de ciocolată și prinde bine la o petrecere pentru copii pofticioși de ciocolată. Deseori oamenii își aduc aminte de acest tort prin gustul său dulce și fin.

Tartă din fructe

Aceasta este probabil una dintre cele mai folositoare retete pe care le poți avea în cartea de rețete. Încă nu am întâlnit pe nimeni căruia să nu-i placă tarta cu fructe de pădure, mai ales că poate fi întâlnit în foarte multe variații! De la cele mai complicate, până la unele extrem de simplu și rapid de pregatit!

Reporter Youth.md: Evelina Ciutac

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Webinar: Afacerile oneste pe timp de criză organizat de CPR Moldova
Next Atelier de discuții: „Pastila după COVID-19: Multă creativitate și #NeamPornit” cu Eugen Boico
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 13 =