Susținem afacerile locale pe timp de carantină! Procură legume gustoase de la acești producători


Încă de mici copii părinții ne impun anumite reguli, iar unele dintre acestea țin de consumarea alimentelor benefice dezvoltări organismului nostru. În categoria acestor alimente intră deseori aceste legume, care la rândul lor sunt un pas potrivit spre îmbunătățirea stării de spirit și echilibrarea organismului. 

Acestea ne asigură cantitatea esențială de fibre, minerale, vitamine și alți nutrienți care sunt cheia întăririi sistemului imunitar. Reducerea riscului apariției unor anumite boli care ar putea să ne creeze doar necazuri în viitorul apropiat. se datorează tot lor. Pe lângă aceste avantaje, leguma reduce procesul de îmbătrânire, asigurându-ne o tinerețe fără griji și necazuri.

După cum sunteți bine cunoscuți cu situația actuală ce ne afectează pe toți, mai precis pandemia ce ne-a închis pe toți în case, în acest articol am dori să vă prezentăm câteva produse autohtone care ar putea să vi le furnizeze pe timp de carantină.

Salată creață

Salata verde este una dintre cele mai delicate tipuri de legume cu frunze din care se prepară salatele. Această legumă este de obicei consumată în stare proaspătă, având o influență pozitivă asupra organismului. Bogată în substanțe nutritive, salata verde oferă celor care o consumă multiple beneficii nutritive pentru sănătate.

Frunzele de salată găzduiesc numeroși fito-nutrienți necesari pentru un metabolism optim. Astfel, dacă sunteți în căutarea unei legume de acest gen, adresați-vă pe grupul de pe Facebook “Susținem afacerile locale” unde vă vor ajuta să contactați furnizorii care se ocupă cu vinderea acestor legume. 

Pentru început am dori să vă recomandăm producătorii de salată creață din satul Zaim.
Nr. de telefon: 078691718

Castraveți

În fruntea listei substanţelor nutritive din castravete se află cucurbitacina, lignanii şi flavonoidele. Aceste trei tipuri de fitonutrienţi care se regăsesc în castraveţi ne oferă beneficii importante; în special antioxidante, antiinflamatorii şi anticancer, notează publicaţia „Prevent Disease“. Specialiştii ne avertizează că pentru a creşte castraveţi se folosesc organofosfaţi şi alte pesticide, aşadar aceste legume pot fi foarte toxice.

„Încercaţi să cumpăraţi legumele cultivate organic şi, dacă nu, clătiţi-le bine cu oţet“, ne sfătuiesc ei. Pentru început am dori să vă recomandăm producătorii de castraveți din Orhei.
Nr. de telefon: 062189455

Ridiche

Ridichiile sunt o sursă sigură de fier, calciu, sodiu, fosfor și vitamina C. Acestea se recomandă a fi consumate într-o stare proaspătă în salate sau chiar ca gustare între mese. Acestea au un efect laxativ, tocmai de aceea nutriționiștii le recomanda in curele de slabire. De obicei ridichiile îndepărtează durerile stomacale și calmează iritațiile gastrointestinale. 

Pentru început am dori să vă recomandăm producătorii de ridiche din Chișinău.
Nr. de telefon: 068178214

Reporter: Evelina Ciutac

Mai multe recomandări si sfaturi găsesti în categoria Biblioteca.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Fă cunoștință cu cea mai nouă, educativă, și interesantă platformă de dezvoltare personală - Google Digital Garage
Next Înscrie-te în Clubul Ideilor Anticorupție – echipa tinerilor care promovează integritatea
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =