Leucemia. Cauzele apariției și factorii de risc


De cele mai multe ori, când cineva se îmbolnăvește, automat, toți se întreabă de ce. Acest fenomen, probabil, este unul absolut normal și cotidian. Leucemia nu este o excepție și de-a lungul timpului toți au încercat să descopere care totuși sunt motivele apariției acestei boli. Dacă ți se pare interesantă această temă și vrei să cunoști cauzele și factorii de risc care duc la formarea leucemiei, atunci acest articol este exact pentru tine!

Pentru început, trebuie să menționăm că leucemie este o boală plină de surprize, de aceasta, cauzele apariției acesteia sunt destul de neclare și chiar până în prezent nu sunt în totalitate cunoscute. Diferitele tipuri de leucemie ( despre care am vorbit în articolul precedent), sunt provocate de diferiți factori. De exemplu, leucemia mieloidă cronică este cauzată de o anomalie genetică specifică, apărută la nivelul celulei sistem, iar în cazul leucemiei mieloide acute, cauzele sunt provocate de factorii de risc. 

Factorii de risc ai leucemiei:

  • Dozele mari de radiații periculoase
  • Fumatul activ
  • Vopsirea chimică a părului foarte des
  • Genetica, cazurile de leucemie care au fost în familie
  • Mutațiile cromozomului Philadelphia
  • Bolile de sânge, sindromul Down
  • Chimioterapia

În urma cercetărilor au fost descoperiții anume acești factori, pentru că, de exemplu după exploziile bombelor nucleare în Japonia sau după explozia de la Cernobîl, cazurile de îmbolnăvire de Leucemie au crescut semnificativ, ceea ce demonstrează că radiația este o primă cauză ce dă naștere acestei boli.

La fel, infecțiile virale pot cauza apariția leucemiei, acest lucru fiind dovedit și de studiile științifice. Atunci când organismul este afectat și cumva este expus radiațiilor periculoase care interacționează cu țesutul responsabil de producerea globulelor albe, atunci el devine receptiv și permite acțiunea virusului, astfel, provocând leucemie. 

Într-o pagină am reușit să povestim despre factorii de risc și cauzele leucemiei, care, de multe ori pot fi prevenite! Așa că, aveți grijă de sănătatea voastră și încercați să evitați lista acțiunilor care am atașat-o mai sus, pentru a vă proteja sănătatea. Leucemia este o boală extrem de periculoasă, fiți responsabili și atenți!

Acesta este al doilea articol care pune în discuție această boală și în continuare urmează să fie scrise o serie de articole despre ea, dacă sunteți interesați, fiți cu ochiul pe pagina noastră! 

Recomandare : un film despre o fată bolnavă de leucemie în faza finală, ”Now is good” 

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Cojocaru Selinia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Curs online de limba turcă pentru începători
Next „Un Pas Spre Succes”. Vezi cum a avut loc instruirea de la Otilia Procopi
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − ten =