Plictisit acasă? Iată câteva idei ce le poți pune în practică


Străzile sunt pustii, toți stau închiși în case, iar ție ți se pare că toate metodele de a te înveseli s-au epuizat. Nu dispera, însă! Timpul petrecut inteligent se poate naște din idei, iar distracția o poți găsi chiar și în cele mai simple activități. De la reorganizarea spațiului de lucru, până la gătit, iată o listă de lucruri ce le poți încerca.

1. În primul rând, ai grijă de tine

See the source image

Fă-ți o baie caldă, folosește șamponul tău preferat și lasă-te eliberat de griji. Aprinde o lumânare aromată, alege-ți oja preferată și fă-ți o mini-pedichiură. Joacă ceva la calculator cu familia ta, sau chiar un joc de societate. Gătește-ți ceva delicios. Fă-ți un mic make-over sau aranjează-ți părul. Nu pentru că eși în oraș, doar pentru a te simți vazută și strălucitoare. Desenează ceva. Iar lista continuă. Nu conteaza ce faci, atâta timp căt te simți bine în pielea ta.

2. Iată timpul perfect pentru Netflix

See the source image

Profită de timpul liber ce îl ai și fii la curent cu noile seriale. Ce poate fi mai relaxant ca o băutură energizantă, niște gustări, și show-ul tău preferat? Privește-l cu familia, sau singur, iar dispoziția bună e garantată? DAcă ai nevoie de sugestii, iată câteva recomandări de la un reporter Youth.md.

3. Pune-te singur la treabă

See the source image

Cu toate că am auzit deja de nenumărate ori modalitatea corectă de a ne spăla pe mâini, cum să ne comportăm în public, și toate normele de siguranță, nicicând nu e prea târziu să ni le reamintim, nemaivorbind de a le pune în practică. Pe lângă dezinfectarea locului de lucru, încearcă și reorganizarea camerei tale. Scapă de lucrurile de care nu ai nevoie, sau chiar redecorează. Te vei simți mai ușurat și mai liniștit. Pune-ți piesa ta preferată la volum maxim și fă-o pe artistul. Iată câteva idei de care poți ține cont!

4. Nu-ți fie frică să experimentezi

Ingredients On Table

Mai ții minte minunatele prăjituri ai bunicii tale? Nu ezita să o suni. Sunt sigură că va fi mai mult decât bucurasă să-ți da rețeta ei ce face minuni. Ai încercat vreodată să-ți faci un autoportret? Acum e șansa ta! Încearcă cât mai multe lucruri noi, cine știe poate chiar îți vei găsi un hobby nou!

5. Sală de forță închisă? Exersează de acasă

Woman in Black Tank Top and Black Leggings Doing Yoga

Nu lăsa motivele ca “Nu am unde face sport! Totul e închis!” și “Poate mâine…” să te oprească din a duce un mod de viață sănătos! Cu o simplă căutare pe YouTube, poți descoperi work-out-ul perfect! Vrei ceva mai relaxant? Încearcă yoga. Nu e chiar ritmul tău? Caută zumba, sau chiar ceva mai energic.

6. Nicicând prea târziu pentru a învăța ceva nou

Woman Reading Book

Lasă jos telefonul și deschide cartea aceea care stă de prea mult timp pe raftul tău necitită. LAsă-te cuprins de lumea magică a cititului. Ești puțin confuz? Iată câteva sugestii, atât de la reporteri Youth.md, cât și de la scriitori autohtoni.

7. Reconectează-te cu partea ta curioasă

Person Writing on Notebook next to Laptop

Cât de multe știi defapt despre găurile negre? Dar despre explozia de la Chernobîl? Cum rămâne cu adevărata față a sclaviei în secolul al 16-lea? Privește documentare, citește enciclopedii, profită de orice sursă de informație la dispoziția ta. Vei fi surprins cât de multe lucruri noi poți afla într-o zi.

8. Îți mai amintești de simplele idei notate în jurnale?

Inspirational Quotes Written On A Planner

Un jurnal poate schimba o persoană. Îți poate schimba viziunea aspura lumii – chiar dacă această ‘lume’ e temporar doar camera ta… Începe prin notarea lucrurilor mici. Ce ai mâncat, dacă ai aflat ceva nou, poate ția-i sunat un vechi prieten, un cântec nou ce l-ai descoperit – orice! CIne știe, poate acest jurnal va ajunge faimos într-o zi!

9. Varsă-ți sufletul pe o foaie

Blank paper with pen and coffee cup on wood table

Timpul petrecut singur îți poate oferi modalitatea de a te gândi și analiza multe lucruri. Ce zici de scrierea unei scrisori? Poate fi adresată oricui, surorii/fratelui, celui mai bun prieten, cuiva imaginar, sau chiar propriei persoane peste 10 ani. Dacă nu te simți comfortabil adresându-te unei foi, încearcă să scrii o poveste. În ambele cazuri, pacea de sine și eliminarea stresului este garantată.

Reporter: Daniela Panico

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Program de granturi pentru întreprinderile mici oferite de către Facebook
Next Redescoperă frumusețea oraşului Chişinău alături de Youth.md!
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − thirteen =