5 cărți pe care să le citești pe timp ploios


Cu toate că odată ajunși la o vârstă, multă lume ar vrea să profite de zilele lor libere sau de zile cu vreme urâtă pentru a dormi cu câteva ore în plus. Sunt totuși persoane care iubesc să stea la o ceașcă de ceai acompaniați de cartea lor preferată. Iată o lista cu cărți perfecte pentru timp ploios, atunci când soarele se ascunde după nori și mirosul de ploaie te face să intri cu totul în lumea cărților și să te lași ghidat de personajele preferate.

1. Thunderstruck de Elizabeth McCracken

Această carte are tot ce ți-ai putea dori într-o zi ploioasă: mister, magie, întrebări fără răspuns, inimi zdrobite, și multe altele. Și cu un titlu ca Thunderstruck, pare să fie făcută tocmai pentru a fi citită în timp ce tunetele îți bat la fereastra și camera învăluită de adevăruri ascunse este luminată de un fulger.

2. Devil în the White City de Erik Larson

De îndată ce ramai fără curent în timpul ploii ce îți bate la geam cu insistență, deschide cu atenție Devil în the White City – o poveste bazată pe fapte reale despre Chicago World Fair și un criminal ce l-a folosit ca “teren de vânătoare”. Plină de suspans și înfricoșătoare, povestea lui Erik Larson este cel mai bine citită, atunci când nu îi cauți concluzia pe Google după ce o termini.

3. The Weight of Blood de Laura McHugh

Petrece o dupa-amiază ploioasă descâlcind mistere ascunse în munții Ozark cu protagonista numită Lucy, care caută cu ardoare răspunsuri în legătură cu dispariția mamei și prietenului ei apropiat, care au dispărut fără urmă, la zece ani distanță. O nuvelă întunecată și încețoșată pentru o zi la fel de întunecată și încețoșată.

4. Zece negrii mititei de Agatha Christie

“Zece negrii mititei / Au cinat sub luna nouă / Unul însă sa-necat / Și-au rămas doar nouă.” Așa începe una dintre cele mai bune cărți ale scriitoarei celebre Agatha Christie. Alătură-te celor 10 necunoscuți pe o insulă a misterului, și lasă-te învăluit de teroarea ce îți va călca pașii până la ultima pagină. Trăiește cele mai înfricoșătoare sentimente și simte cum îți trec fiori în ultimele clipe ale personajelor de care te atașezi de vrei sau nu. Care altă carte decât cea care te va ține cu suflarea tăiată de îndată ce îi citești primul capitol.

5. The Blazing World de Siri Hustvedt

Trădarea, umorul, feminismul și arta sunt foarte rar, dacă nu aproape niciodată puse în aceeași carte. Și totuși, The Blazing World e despre o femeie ce visează să devină un artist cunoscut. Folosind jurnalul artistului, criticile semenilor ei și alte tipuri de texte, Hustvedt reușește să scrie o carte superbă care te va ține ocupat până ce furtuna se potolește, dar consideră-te atenționat. Nu vei putea lăsa jos aceasta carte pana nu îi citești ultima pagină.

Nu aștepta “momentul potrivit” să citești o carte. Timpul pentru citit este oricând ai timp liber!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous ISTORII DE SUCCES MARCA ODIMM
Next Campania #casăștii a început cu elevii de la Liceul ”Spiru Haret”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + 15 =