Peste 300 de liceene s-au înscris în Startup School și sunt gata să învețe bazele antreprenoriatului tehnologic


Cel mai așteptat eveniment de educație antreprenorială pentru liceeni, a fost lansat!  Timp de 6 saptamani tinerele și tinerii din Republica Moldova vor învăța în mod accelerat cum aceștia pot aplica diferite instrumente digitale pentru a crea propriile idei de startup. Ediția anului curent este susținută de partenerul general al organizației Dreamups – Orange Systems, cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Deja la a patra ediție, proiectul vine să promoveze ideea că antreprenoriatul tehnologic poate fi o alternativă a carierei de succes și fiecare tânără sau tânăr este capabil să dezvolte propria afacere globală. 

În promoția anului curent s-au înscris 335 de tineri, preponderent fiind din toate localitățile țării, dar cu activitate sporadică din Chișinău, Ungheni, Florești, Glodeni, Dubăsari, Comrat. Astfel, 203 fete și 132 băieți vor învăța cum pot crea o afacere cu misiune și impact. 
Programul Startup School va avea loc în perioada 10 octombrie – 15 noiembrie 2022. În proiect sunt acceptați tinere și tineri ce cuprind vârsta 15 – 19 ani. Toate sesiunile de învățare, lucru în echipe și întâlnirile cu mentorii au loc online și vor fi livrate peste 20 de ore de învățare și mentorat. 

Liceenii au fost acceptați în program chiar dacă nu au, neapărat, o idee de afacere. Aceștia vor lucra la proiecte cu alți tineri repartizați în peste 25 de echipe, în baza intereselor comune.

La evenimentul de lansare au participat și partenerii programului și au venit cu un cuvânt de felicitare: 

– Aliona Dumbraveanu, consultant principal, Direcția tineret, Ministerul Educației și Cercetării. „Vreau să felicit participanții și le doresc succes atât lor, cât și mentorilor care au acceptat această provocare. Vor avea nevoie de multă răbdare și inspirație”.

– Sergiu Placinta, Director Orange Systems. Faptul că sunteți peste 200 de copii aici, demonstrează că avem o generație cu spirit antreprenorial foarte demonstrat și gata să învețe cum pot să construiască afacerile proprii. Sperăm că după acest program veți fi mai creativi, inventivi și veți îmbrățișa cu mult mai ușor rolul de antreprenori. Prin susținerea programului Startup School, ne propunem să promovăm și în rândul liceenilor incluziunea digitală, adoptarea inovațiilor, care sunt foarte importante pentru societatea noastră de mâine”.

– Aliona Rotaru, Directoare Executivă Dreamups. În Startup School veți învăța să gândiți diferit, măreț și să lucrați în echipă. Va fi greu, însă, această provocare vă face ca voi să vă acceptați diferențele și să colaborați. Munca în echipă este un proces care există în toate etapele din viața voastră și este bine să-l învățați de pe acum. Vă dorim succes!”

Invitații speciali ai evenimentului de lansare: 

Adrian Pleșca, Serial impact Founder & Cofondator Recycline. „Antreprenoriatul este o lume unde trebuie să greșiți, dar în același timp să reflectați asupra acestor greșeli ca să aveți progres. Un antreprenor cu eșec este cu mult mai valoros, deoarece el va ști ce greșeli să nu facă în viitor”.

Emil Chichioi, Fondator & CEO Bloomcoding. „Potențialul vostru este imens, iar timpul ca să vă explorați capacităție – este acum. Startup School este programul unde veți căpăta o experiență extraordinară și aptitudini necesare, care le veți aplica chiar și la studii. Vă doresc succes!”

Daniel Trohin, Cofondator & CEO Renter, absolvent Startup School 2021. „Știu exact cum vă simțiți pentru că anul trecut am fost și eu participant al acestui program. Networking, munca în echipă, rezolvare de probleme, autodisciplina și ieșire din zona de confort, sunt niște abilități ce le veți deprinde aici, iar asta vă va ajuta atât la dezvoltarea startup-ului, cât și la școală sau carieră. Abia aștept să văd ce idei de afaceri vom avea la Demo Day!”.

În cadrul programului, participanții vor învăța de la mentore și mentori cu experiență relevantă, precum:  Răzvan Craciunescu (Lector, Universitatea Politehnica din București), Iulia Cozacenco (Directoare de Programe Mediacor), Adrian Solomon (Head of Marketing), Aliona Rotaru (Directoare Executivă Dreamups), Igor Putina (Product Manager Mixbook) etc.  

Tinerele și tinerii sunt acceptați să participe chiar dacă nu au neapărat o idee de afacere. Aceștia vor lucra la proiecte cu alți tineri repartizați în echipe, în baza intereselor comune. Motivația de a găsi soluții la problemele existente în comunitate au avut o pondere importantă în selecția participanților. Participarea tuturor persoanelor înscrise este absolut gratuită.

Startup School este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange Systems, cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, prin intermediul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret 2022.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Scriere și cercetare științifică | Workshop pentru tineri
Next Vă invităm la programul „Camp Identity”
Dreamups
About the author

Dreamups

No Comment

Leave a reply