ODIMM și EFSE lansează un parteneriat strategic


odimm efse parteneriat strategic

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) își unesc eforturile pentru a dezvolta împreună inițiative cu impact care vor propulsa economia și vor spori incluziunea financiară a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM).

Cele două instituții, reprezentate prin IULIA COSTIN, Director General ODIMM și Oxana BINZARU, Director Regional pentru țările Partenieratului Estic și România, Fondul European pentru Europa de Sud-Est, au semnat un Memorandum de Cooperare. Scopul acestui angajament este de a dezvolta și implementa  proiecte comune pentru a susține dezvoltarea IMM-urilor, de a promova spiritul antreprenorial, precum și a contribui la educația financiară a antreprenorilor și adoptarea de către aceștia a celor mai moderne practici și tehnologii de gestionare a afacerilor.

Potrivit prevederilor Memorandumului, ODIMM va derula programe de educație financiară pentru ÎMM-uri, va facilita accesul antreprenorilor la instruiri și webinare prin intermediul unei platforme educaționale online și a altor canale digitale, va moderniza aplicabilitatea garanției bancare la nivel de portofoliu, promovând avantajele acestui instrument instituțiilor financiare și ÎMM-urilor.

Despre organizațiile implicate în program:

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii este o instituție publică abilitată să dezvolte și să implementeze programe și instrumente de suport a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, care activează în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 538 din 17 mai 2007.  Organizația este creată în scopul susținerii dezvoltării sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii din Republica Moldova, în conformitate cu prioritățile Guvernului, stabilite în strategiile și programele sale de susținere a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii. Misiunea Organizației este dezvoltarea unui dialog constructiv cu mediul antreprenorial din sectorul ÎMM pe tot parcursul implementării ideilor de afaceri, de la inițiere și dezvoltare, până la transformarea acestora în istorii de succes. 

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) are scopul de a stimula dezvoltarea economică și prosperitatea în țările din Europa de Sud-Est și din Parteneriatul Estic. EFSE cooperează cu instituțiile de creditare partenere locale pentru a face față necesităților de finanțare ale întreprinderilor micro și mici și ale gospodăriilor private cu venit redus.

Sursa: odimm.md

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Oportunitate pentru profesorii de la facultățile IT: Tekwill Ambassadors Program
Next Scrie un scenariu și câsțigă premii bănești. Oportunitate pentru toți cei pasionați de scris
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *