Pași simpli pentru a menține echilibrul dintre sănătate mintală și fizică


sănătate mintală

Dacă ai putea alege cum să-ți construiești viața după cum ți-ai dori să arate, ce anume ai schimba pentru asta? Știi cine ești și unde vrei să ajungi sau simți că vrei să fii cineva și sunt obstacole care te țin pe loc? Ce anume te ține pe loc? Totul ține de echilibrul pe care îl avem între sănătatea noastră mintală, fizică și socială, iar Youth.md îți propune câteva recomandări utile pentru tine.

1. Respectați programul de somn

Întreruperea somnului afectează nu numai starea de sănătate, ci are și un impact direct asupra sănătății mintale. Primii respondenți, la fel ca toți oamenii, cu probleme de somn prelungit, au o probabilitate mai mare de stări mentale afectate. De ce se întâmplă? Când este deranjat de somn, un astfel de hormon vital ca melatonina nu este produs. Deficitul de melatonină poate contribui la:

  • dezvoltarea depresiei și a afectării memoriei;
  • somn neliniștit și trezire timpurie;
  • scăderea concentrației de atenție a crescut oboseala.

De remarcat este faptul că melatonina este responsabilă de pierderea în greutate și menținerea tinereții. Trebuie să revizuiți programul de somn. În primul rând, durata somnului trebuie să fie de 7-8 ore. În al doilea rând; trebuie să te înveți să te culci în același timp în fiecare zi.

2. Primii respondenți: dieta sănătoasă

Maintaining a Healthy Diet and Lifestyle - Playqup

Majoritatea dintre noi știm că o dietă sănătoasă este bună pentru sănătatea fizică. Pentru primii respondenți; este necesar să controlați greutatea corporală pentru a avea întotdeauna performanțe ridicate. Dar, de asemenea, reduce semnificativ riscul de a dezvolta multe boli; inclusiv obezitate, boli cardiovasculare, diabet și chiar tumori maligne. Cu toate acestea, creierul uman are nevoie și de un set de nutrienți pentru a funcționa corect și pentru a controla performanțele altor sisteme din corpul uman. Există o serie de alimente care pot afecta în mod semnificativ sănătatea mintală, cum ar fi:

  • zahăr
  • suplimente nutritive
  • cofeina excesiva
  • abuzul de alcool.

3. Citește orice, în special literatură fantastică

Lectura este un instrument de bază pentru a-ți îngriji și a-ți îmbunătăți sănătatea mintală. Cititul te ajută să te concentrezi, să reții diverse informații și să corelezi faptele concrete cu ideile abstracte. Mai mult, cărțile îți prezintă situații în care nu te-ai regăsit până în prezent; pregătindu-te să le faci față în cazul în care te vei confrunta cu ele în viitor.

Cât despre textele suprarealiste, acestea fac asocieri neobișnuite care stimulează crearea unor noi tipare cerebrale. Citește minunata nuvelă Un medic de țară, scrisă de Franz Kafka, și vei vedea o nouă perspectivă. 

4. Dedicați timp naturii

Americans Appreciate Nature More Now Than Before Pandemic: Study |  PEOPLE.com

Mulți oameni dau această banală recomandare, suntem deja săturați de toate, așa că vrem să iluminăm această recomandare dintr-un nou unghi. Observarea obiectelor naturale în mișcare (coroane de copaci în vânt, apă curgătoare, nori, etc.); aduce o persoană într-o transă superficială, ceea ce este util pentru toate sistemele de sprijin ale corpului, inclusiv cele mentale.

În plus, persoanele care au plante de casă sau o grădină de legume sunt mai puțin supuse stresului. Aerul curat, impresiile noi și odihna pentru ochi sunt, de asemenea, „achiziții” la fel de utile pentru care nu este necesar nimic special. 

Sper că ai găsit utile aceste sfaturi și poate îți vor fi de ajutor, Youth.md ți le recomandă cu încredere. Dacă ți-a plăcut articolul nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Chirilov Cristian 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă gratuit la un curs de antreprenoriat social și câștigă finanțare
Next Concurs de materiale video despre drepturile femeilor și egalitatea de gen
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 10 =