Câteva cărți care îți vor fi pe plac dacă cauți ceva asemănător cu celebrul „Harry Potter”


cărți recomandări youth.md

Au trecut 12 ani de când J. K. Rowling a lansat ultima carte din seria ei epică Harry Potter, iar fanii din întreaga lume s-au întrebat: Ce voi citi acum? Ei bine, această listă de cărți asemănătoare cu Harry Potter vă poate ajuta să răspundeți la această întrebare!

“City of Bones” – Cassandra Clare


Când Clary Fray, în vârstă de 15 ani, se îndreaptă spre clubul Pandemonium din New York; ea abia așteaptă să asiste la o crimă – cu atât mai puțin la o crimă comisă de trei adolescenți acoperiți de tatuaje ciudate și brandind arme bizare. Apoi corpul dispare în aer. Este greu să suni la poliție atunci când ucigașii sunt invizibili pentru toți ceilalți și când nu există nimic – nici măcar un frotiu de sânge – care să arate că un băiat a murit. Sau era băiat?

“Six of Crows” – Leigh Bardugo


Ketterdam: un centru plin de viață al comerțului internațional, unde se poate obține orice la prețul corect – și nimeni nu știe asta mai bine decât prodigiul criminal Kaz Brekker. Lui Kaz i se oferă o șansă la un jaf mortal care l-ar putea face bogat dincolo de cele mai sălbatice vise ale sale. Dar nu poate să-l scoată singur …

Un condamnat cu sete de răzbunare.
Un împușcător care nu se poate îndepărta de un pariu.
Un fugar cu un trecut privilegiat.
Un spion cunoscut sub numele de Fantoma.
O Heartrender care își folosește magia pentru a face bine.
Un hoț cu dar pentru evadări improbabile.

“The Magicians” – Lev Grossman


Viața lui Quentin Coldwater este schimbată pentru totdeauna de o întâlnire aparent întâmplătoare; când se prezintă pentru interviul de intrare în Princeton; își găsește intervievatorul mort – dar un plic ciudat care poartă numele lui Quentin îl conduce pe o cale foarte diferită de oricare ar fi imaginat vreodată. Plicul și misteriosul manuscris pe care îl conține duc la o lume secretă de obsesie și privilegii; o lume a libertății și a puterii și, pentru o vreme, este o lume care pare să răspundă tuturor dorințelor lui Quentin.

“The Night Circus” – Erin Morgenstern


Circul ajunge fără avertisment. Niciun anunț nu îl precedă. Este pur și simplu acolo, când ieri nu era. În corturile de pânză cu dungi alb-negru se află o experiență cu totul unică, plină de uimiri uluitoare. Se numește Le Cirque des Rêves și este deschis doar noaptea.

Dar, în culise, se desfășoară o competiție acerbă; un duel între doi tineri magi, Celia și Marco, care au fost instruiți încă din copilărie în mod expres în acest scop de către instructorii lor mercuriali. Fără să știe de amândoi, acesta este un joc în care doar unul poate fi lăsat în picioare.

“The Cruel Prince” – Holly Black


Jude avea șapte ani când părinții ei au fost uciși; iar ea și cele două surori ale ei au fost furate pentru a locui în trădătoarea High Court of Faerie. Zece ani mai târziu, Jude nu vrea altceva decât să aparțină acolo, în ciuda mortalității sale. Dar mulți dintre fei îi disprețuiesc pe oameni. Mai ales prințul Cardan; cel mai tânăr și cel mai rău fiu al Înaltului Rege.

Pentru a câștiga un loc la Curte, ea trebuie să-l sfideze – și să facă față consecințelor. Făcând acest lucru, se implică în intrigi și înșelăciuni ale palatului, descoperindu-și propria capacitate de vărsare de sânge. Dar, pe măsură ce războiul civil amenință să înece Curțile Faerie în violență; Jude va trebui să-și riște viața într-o alianță periculoasă pentru a-și salva surorile și pe Faerie însăși.

“The Soul Keepers” – Devon Taylor


După ce a murit într-un accident auto teribil, Rhett se trezește în viața de apoi și este recrutat pentru a se alătura echipajului Harbinger, o navă marinară colosală însărcinată cu transportul sufletelor morților. Până unde anume, nimeni nu știe. Dar echipajul trebuie să aducă sufletele acolo și, pe parcurs; să le protejeze de monștri vicioși care mănâncă suflet, care nu se vor opri la nimic pentru a lua nava și toți ocupanții săi.

Rhett și noii săi prieteni au timp destul de greu să lupte împotriva monștrilor care devin mai îndrăzneți și mai feroce în fiecare zi. Dar apoi apare o nouă amenințare; un demon care vrea ceva ce Rhett are. Și dacă o primește, ar putea însemna sfârșitul tuturor … atât pentru cei vii, cât și pentru cei morți.

Dacă ți-a plăcut acest articol și această recomandare de cărți urmărește-ne pe FacebookInstagram sau Telegram!

Reporter Youth.md: Daniela Panico

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Activități pentru tineri // Ai obosit să stai în casă? Ia-ți prietenii și participă la Treasure Hunt
Next Eveniment pentru tineri: Află mai multe despre examenul TOEFL!
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 5 =