Vino și află cum se face analiza documentelor de politici publice pentru tineret

advocacy, politici publice, instruire, capitala tineretului

Vrei să afli cum se analizează documentele de politici publice pentru tineret, atunci ești invitat sâmbătă, 18 august,  la instruirea condusă de către experții în politici publice: Andrei Strah și Corneliu Cirimpei, cu titlul „Analiza documentelor de politici publice pentru tineret”.
Instruirea va avea loc la sediul CNTM (str. Petru rares, 18), între orele 14.00 – 18.00. În cadrul trainingului, participanții vor învăța să analizeze și să identifice punctele critice ale unui act normativ (element al unei politici publice), în baza Proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la aprobarea Programului ,,Capitala Tineretului” și vor afla:
  • de ce este important să monitorizeze și să intervină pe marginea politicilor publice;
  • care sunt principalele politici de tineret și pe care din acestea a intervenit CNTM sau planifică să intervină;
  • ce este un document de politică publică și care este legătura dintre politicile publice și actele normative/legislative;
  • unde pot găsi și monitoriza documentele de politici publice;
  • sub ce formă se prezintă recomandările (aviz, rezoluție etc);
  • cine aprobă recomandările și cum pot monitoriza integrarea acestora în documentul final.
Nu ratați ocazia să vă consolidați cunoștințele în advocacy și să participați la elaborarea recomandărilor pe marginea Programului „Capitala Tineretului”. Recomandările elaborate în cadrul instruirii vor fi transmise către MECC, până pe 27 august 2018.
Pentru a participa la instruire, expediază un mesaj de confirmare la adresa de email ana-maria.beldiga@cntm.md. Pentru a vă familiariza cu documentul în baza căruia veți lucra la exercițiul practic, vă încurajăm să citiți acest document.
Cheltuielile de transport vor fi rambursate pentru organizațiile din regiune, în baza tichetului de călătorie sau listei de tarife solicitată la gară.

CNTM este structura asociativă a 61 de organizații de tineret, care promovează drepturile tinerilor din Republica Moldova și reprezintă interesele organizațiilor de tineret în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor de tineret.

Grupul Tematic de Advicaccy „Tineret” 2018 este coordonat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu suportul Fundaţiei Est-Europene în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous TENDER//CNTM este în căutarea unei companii care va presta servicii de transport
Next Vizionează un film și contribuie la o cauză nobilă
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *