Participă la Școala internațională de vară pentru drepturile minorităților

școala de vara, minoritati etnice, minoritati lingvistice,

Platforma Tineretului pentru Solidaritate Interetnică în parteneriat cu Platforma Tinerilor Romi a Activiștilor pentru drepturile omului (Ucraina) și sprijinit de Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, invită reprezentanții diferitelor comunități naționale, etnice, religioase și lingvistice ale Republicii Moldova și Ucrainei la Școala Internațională de vară pentru drepturile minorităților. Evenimentul va avea loc în perioada 26 august – 1 septembrie, la complexul etno-turistic „Gagauz Sofrasi“ din satul Congaz.

Poți participa în cadrul școlii de vară dacă ai vârsta de la 18 ani, reprezinți o varietate de grupuri etnice, religioase, lingvistice și etnice, reprezentanți ai societății civile, lucrătorii ONG-urilor, sau cei ești interesat în sfera de protecție a drepturilor minorităților în Republica Moldova și Ucraina.

În cadrul evenimentului, vei avea posibilitatea:

  • să stabilești parteneriate pe termen lung cu activiștii tineri din diferite grupuri minoritare;
  • să faci un schimb de experiență în rândul tinerilor profesioniști în domeniul drepturilor minorităților în Republica Moldova și Ucraina;
  • să stabilești parteneriate pe termen lung între activiștii tineri din diferite grupuri etno-lingvistice și religioase.
  • să obții abilități practice în utilizarea mecanismelor naționale și internaționale de protecție a drepturilor minorităților;
  • să promovezi bunele practici în domeniul drepturilor minorităților;
  • să crești interesul în presa regională și națională la tema minorităților, oferind posibilitatea de a vizita școala și atracțiile Găgăuziei.

Limba de lucru a școlii este limba rusă. Organizatorii vor rambursa cheltuielile.

Pentru a participa la Școala Internațională de Vară pentru drepturile minorităților, descarcă, completează și expediază chestionarul la adresa de e-mail: minority.youth.moldova@gmail.com cu mențiunea „Cererea de participare la Școala Internațională de vară privind drepturile minorităților“, până pe 15 august 2018, ora 23:00.

Mai multe detalii puteți găsești urmărind pagina evenimentului.

Previous Participă la Academia pentru Democrație Socială din Europa de Est
Next JOB// Ambasada SUA în Moldova este în căutarea unui programator
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *