Concurs de eseuri: Scrie despre problemele actuale ale UE și câștigă premii


concurs de esee

Ai mult timp liber? Nu știi cu ce să te ocupi? Scrie un eseu despre problemele cu care se confruntă Uniunea Europeană și câștigă premii de valoare! Acest concurs de eseuri va reuni tineri din 7 țări. Participă și tu!

Competiția face parte din setul de evenimente incluse în proiectul ENACTED – Uniunea Europeană și vecinătatea acesteia. Rețea pentru îmbunătățirea capacității actuale a UE în zonele de frontieră de est (2017-2025), co-finanțată de Uniunea Europeană.

Studenții înscriși în cicluri universitare de licență și masterat pot participa la acest concurs de esee.

Modul de desfășurare a concursului:

Competiția se desfășoară în două etape: națională și internațională. Faza națională presupune înregistrarea lucrărilor, evaluarea și selecția acestora și prezentarea lor orală într-un concurs public, la care sunt invitați atât participanții, colegii sau prietenii, cât și întregul public interesat.

Primele trei lucrări premiate la etapa națională vor fi luate în considerare pentru faza internațională, împreună cu primele eseuri premiate din fiecare țară participantă (România, Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Polonia, Ungaria).

Prin urmare, în cazul câștigării etapei naționale, participanții trebuie să fie dispuși să își traducă eseurile în engleză. În etapa internațională, prezentarea în persoană a lucrărilor nu mai este necesară, eseurile fiind evaluate de o comisie internațională formată din reprezentanți ai partenerilor rețelei.

Termen-limită: 10 aprilie 2020

Lucrările scrise și acceptate vor fi prezentate personal la Ziua Vecinilor, care va avea loc pe 6 mai 2020.

Prezentările vor dura aproximativ 5-10 minute și vor include ideile principale prezentate în eseuri. Prezentările nu trebuie să fie însoțite de suport grafic, diapozitive Powerpoint etc.

Condiții de participare:

Eseurile pot avea un singur autor și trebuie să fie scrise în limba română sau engleză și ar trebui să conțină până la 2000 de cuvinte.

Pentru a face cele mai bune eseuri argumentative, vă recomandăm să parcurgeți Ghidul de scriere academică al Universității Harvard disponibil la https://writingcenter.fas.harvard.edu/pages/strategies-essay-writing.

Subiecte propuse pentru scrierea eseului:

  • Subiecte importante actuale legate de Uniunea Europeană;
  • Ce fel de Europa doresc tinerii și care sunt oportunitățile și constrângerile oferite de spațiul european de astăzi;
  • Ce fel de provocări apar în contextul noilor realități economice și sociale din UE;
  • Modul în care tinerii sunt considerați sau incluși în actualul model de integrare europeană;
  • Alte subiecte de interes legate de studii europene.

Premiile acestui concurs de esee:

Fiecare dintre participanții selectați va primi un certificat de participare. Câștigătorii fazei locale vor primi Diplome și vor putea participa la faza internațională cu eseurile traduse în engleză.

Primele cinci lucrări acordate pe scena internațională vor primi Premii Speciale (Premiul I: 350 EUR, Premiul II: 250 EUR, Premiul III: 200 EUR, Mențiunea 1 și 2: 100 EUR).

Lucrările pot fi expediate la adresa de e-mail: crudu.rodica@ase.md. Mai multe informații despre procedura de aplicare, găsești aici.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de youth.md!

Previous Meditaţia. Ce este, cum facem, care sunt beneficiile?
Next Recomandări: Top seriale pe care le puteți privi în timpul Carantinei!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *