Organizația Studenților Basarabeni din București desfășoară cea de-a XVI-a ediție a festivalului „Zilele Basarabiei”


Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti desfășoară, în perioada 23-27 martie, cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului “Zilele Basarabiei”. Evenimentul este prilejuit de împlinirea, la 27 martie, a 105 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Programul din acest an este unul deosebit și cuprinde dezbateri, concerte şi acțiuni culturale.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc sâmbătă, 25 martie, odată cu desfășurarea, în parcul din Piața Unirii, a City Quest-ului “Marea Unire”. Participanții la quest, membrii Organizației Studenților Basarabeni din București și toți doritorii de a participa, se vor avânta într-o căutare a răspunsurilor la întrebări legate de Unirea Basarabiei cu România. Ulterior, programul festivalului va cuprinde o seară de socializare, “Seara Basarabenilor”, unde participanții vor socializa și privi filmul “Afacerea de EST”, regizat de Igor Cobileanski.

Programul Festivalului va continuaduminica, 26 martie, unde membrii Organizației Studenților Basarabeni din București, se vor deplasa la Mănăstirea Cernica, pentru a depune coroane şi flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării. Aici, preotul Vasile,  al Mănăstirii Cernica, va ţine o slujbă de pomenire în cinstea celor care au adus la îndeplinire idealul Unirii. Plecarea spre Cernica va avea loc la ora 11:30 din fața Carrefour Orhideea. Ne vor onora cu prezența sa descanenții Tradiției Militare și delegația Ambasadei Republicii Moldova în România, în frunte cu Excelența Sa, Victor CHIRILĂ. 

Luni, 27 martie, în ziua Marii Uniri, se va desfășura dezbatereaRomânia și Republica Moldova – Împreună în UE” alături de reprezentanții  Comisiei pentru Cultură, Arte , Mijloace de Informare în Masă din cadrul Camerei Deputaților, alături de reprezentanții Comisiei pentru Politica Externă din cadrul Camerei Deputaților și Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor CHIRILĂ.

 Festivalul “Zilele Basarabiei” se desfăşoară cu sprijinul partenerilor noștri: Dulcinella, Teatrul ODEON, Chateau Cristi și Teatrul de revistă Constantin Tănase.

 „Festivalul Zilele Basarabiei” este un eveniment tradițional desfășurat de OSB București, care confirmă anual faptul că semnificaţia zilei de 27 martie este la fel de vie în cugetul şi spiritul românesc acum, ca și la 1918.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te la programul „Acces la informare pentru tineri” și obține o instruire GRATUITĂ
Next Fermă de struți, fabrică de cașcavaluri și unul dintre cele mai populare monumente istorice-On The Map este la Hîncești!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 5 =