Fermă de struți, fabrică de cașcavaluri și unul dintre cele mai populare monumente istorice-On The Map este la Hîncești!


După cum v-ați convins și în articolele anterioare, în cadrul proiectul ON THE MAP, participanții au parte de o multitudine de evenimente captivante, utile și creative. Un eveniment care cu certitudine a fost o sursă de inspirație și interes pentru participanți a fost ziua călătoriilor.

În acest articol puteți afla despre Hîncești și ce anume a descoperit aici echipa “Hoinarii” în acest raion care se întinde pe o suprafață atât de mare.

Gustos…așa a început excursia. De ce? Pentru că prima locație pe care au vizitat-o a fost fabrica de cașcavaluri ,,Dancu Farm’’, locul unde se produc unele dintre cele mai bune produse lactate autohtone. Degustări, discuții sincere cu fondatorii și, desigur, mici secrete ale casei – de toate aceste lucruri au beneficiat toți cei 20 de călători, rămânând copleșiți de gustul fin al produselor și nuanțele dezvoltării unei astfel de afaceri. Tot gazdele le-au povestit că un grup din Chișinău vine în fiecare săptămână să se relaxeze aici, departe de aglomerația societății – un adevărat vis al modernității.

La vinăria Tronciu, următoarea destinație – de altfel, la un pahar de vin de casă, călătorii au discutat cu gazdele despre soiurile de poamă cultivate pe podgorii, care sunt cele mai procurate vinuri și despre toate facilitățile de care se pot bucura turiștii care îi vizitează.

Arhitectura grandioasă, muzeele valoroase și încăperile ce țin în taină secole din istorie au fost principalele atracții următoarei destinații – Conacul ,,Manuc Bey’’. Acest frumos Complex le-a captat atenția și le-a furat și inimile tuturor celor ce au văzut impresionantul monument și grandoarea sa. Iar pentru o călătorie mai veselă au vizitat și o fermă de struți, care a provocat multe zâmbete pe fețele participanților. A fost o atracție turistică pe măsura așteptărilor unde toți au interacționat cu struții, primind în dar, pe lângă toate, și un ou gigant de struț, ca amintire!

Nu știm dacă l-au mai mâncat sau nu, dar la Sărata Galbenă se vor mai întoarce la sigur, mai ales pentru a repeta plimbarea de pe malul iazului lui Ceanțev.

Vezi care au fost și alte obiective turistice descoperite de participanții proiectului “On the Map” în alte articole publicate pe youth.md. În urma vizitelor, participanții au ales unele destinații pentru care timp de 5 săptămâni, cu un pic de ghidare, pregătesc strategii de marketing, pentru promovarea lor.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Organizația Studenților Basarabeni din București desfășoară cea de-a XVI-a ediție a festivalului „Zilele Basarabiei”
Next Freedom of Religion: The History of Ramadan | Discussion Session
AIESEC in Chisinau
About the author

AIESEC in Chisinau

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − ten =