Oportunități pentru tineri: stagii de practică în instituțiile statului


Oportunități pentru tineri: stagii de practică în instituțiile statului, grație programului pilot de burse lansat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova

Studenții din anul III și IV (licență), masteranzii, precum și proaspeții absolvenți pot face stagii de practică în instituțiile publice centrale ale Republicii Moldova, pentru o perioadă de două luni. Beneficiarii programului de burse vor fi ghidați în activitatea lor de către Înalții Consilieri ai Uniunii Europene.

Programul de stagii pentru tineri în instituțiile publice este inițiativa comună a Uniunii Europene și a Guvernului Republicii Moldova. Acesta a  fost lansat astăzi, 5 mai 2022, în cadrul Universității de Stat din Moldova.

Programul oferă tinerilor posibilitatea de a obține o imagine din interior a activităților și responsabilităților administrației publice şi de a lucra, timp de două luni,  împreună  cu funcționarii publici în domenii precum: economie, educație, mediu, integrare europeană, politici de reintegrare, infrastructură și dezvoltare regională ș.a. Pentru a afla din prima sursă cum și-au început cariera în serviciul public funcționari din Republica Moldova, dar și din statele membre ale Uniunii Europene, studenții sunt invitați, în perioada 5 – 12 mai, la sesiuni de informare interactive care vor avea loc ȋn universitățile din Chișinău, Cahul și Bălți: 

  • Universitatea de Stat „B.P.Hașdeu” din Cahul, 6 mai, 11.00
  • Universitatea de Stat „A.Russo” din Bălți, 11 mai, 11.00
  • Academia de Studii Economice, Chișinău, 12 mai, 10.00

Stagiul de practică se va desfăşura în perioada iunie – august 2022, iar bursele oferite stagiarilor sunt finanțate integral de către Uniunea Europeană.   

Inițiativa de implicare a tinerilor prin stagii de practică în cadrul instituțiilor statului din Republica Moldova a fost lansată în contextul Anului European al Tineretului 2022, marcat și în Republica Moldova, care încurajează participarea pro-activă a tinerilor în toate activitățile de ordin social, economic și administrativ.

Dosarele de participare, care includ CV-ul și o scrisoare de motivare, vor fi expediate la [email protected], cu mențiunea “Burse”,

Termenul-limită pentru aplicare: 27 mai 2022.

Candidații pre-selectați vor fi ulterior invitați la proba de interviu.  

Detalii cu privire la criteriile de eligibilitate și procedura de depunere a dosarelor pot fi găsite aici.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Stagii de practică pentru studenți în instituțiile statului
Next Eveniment online// Drepturile tinerilor NEET în câmpul muncii din Moldova
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − nine =