Concurs pentru jurnaliști: „Reflectarea corupţiei în presă”


concurs pentru jurnaliști

Transparency International Moldova și Asociația Presei Independente (API) lansează un concurs pentru jurnaliști „Reflectarea corupţiei în presa scrisă și presa on-line”.

Concursul este la a X-a ediție, fiind desfășurat de Transparency International Moldova pentru încurajarea reflectării argumentate a fenomenului corupţiei de către jurnalişti şi diminuarea toleranţei faţă de acest fenomen.

Condiții de participare:

La concurs pot participa jurnaliști sau grupuri de jurnaliști care au realizat și publicat în presa scrisă (ziare, reviste) și/sau în presa on-line (portaluri, bloguri) articole sau investigații jurnalistice bine documentate, care au elucidat fenomenul corupţiei din Republica Moldova în ultimii patru ani (2017-2020).

Participanţii la concurs pot prezenta câte cel mult 5 articole, în limbile română sau rusă. Sunt acceptate doar articole în format text.

Evaluare și premiere:

Articolele prezentate la concurs vor fi evaluate de un juriu, format din experți în jurnalism, investigații jurnalistice și anticorupție, în baza următoarelor criterii: profunzimea documentării, calitatea argumentării, abordarea etică, dezvoltarea atitudinii intolerante faţă de corupţie.

Cele mai bune articole vor fi incluse în publicația „Jurnaliștii contra corupției”, ediția a X-a, iar cel puțin trei dintre autori vor fi premiaţi.

Depunerea dosarelor:

Dosarele depuse la concurs vor include în mod obligatoriu:

  • articolele propuse pentru concurs (doar textul în format word), cu indicarea instituției mass-media și a datei publicării;
  • acordul autorului/autorilor pentru publicarea articolului/articolelor în publicația „Jurnaliștii contra corupției” (în cazul în care vor fi selectate de juriul concursului);
  • CV-ul actualizat al autorului/autorilor.

Notă: dosarele incomplete sau cele care nu corespund condițiilor de participare nu vor fi acceptate.

Dosarele vor fi transmise în format electronic la adresa electronică api@api.md cu mențiunea „Reflectarea coruptiei in presa” . Termen limită: până la data de 20 octombrie 2020, ora 18.00.

Telefon pentru relații: 022/220996

Acest concurs pentru jurnaliști este organizat în cadrul proiectului „Mobilizarea societății civile pentru monitorizarea integrității publice și a activităților anticorupție în Moldova”. Implementat de Transparency International Moldova și finanțat de Ambasada SUA la Chișinău, Secția INL.

Sursa: api.md

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 4 sfaturi pentru a scăpa de nemulțumirea creată de pozele nereușite de pe telefon!
Next Prima hartă interactivă a ÎMM-urilor: participă la evenimentul de lansare
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 5 =