Michelle Obama – un exemplu pentru tinerii care tind spre succes!


Obama

Deseori, obișnuim să credem că a fi un om de succes nu este pentru toată lumea. Din acest motiv, ne limităm visele și nu ieșim din zona de confort. Michelle Obama este una dintre femeile care a sperat și a luptat pentru scopurile sale. Sinceră, puternică, fascinantă, sunt câteva dintre calitățile minunatei doamne.

La început, Michelle Obama era o simplă fată din cartierul South Side, orașul Chicago. Deși nu aveau cea mai bună situație financiară, ea nu s-a oprit din a lupta pentru visele sale. 

De la mica fetiță care își descărca mereu supărările, a ajuns la vârsta la care trebuia să-și ia adio de la Chicago. Viața a îndepărtat-o de casă, purtând-o prin sălile de curs ale Universității Princeton. Acolo a descoperit cum e să fii singura femeie de culoare dintr-o încăpere.

Michelle a învățat să accepte ideea că este diferită și că e perfect normal să fii un om de culoare, cu toate că în copilărie era deseori discriminată datorită acestui fapt.

Odată cu absolvirea Universității Princeton și a Facultății de Drept de la Harvard, doamna Obama a ajuns într-un birou elegant dintr-un zgârâie-nori de sticlă. Acolo a lucrat și a fost apreciată ca avocat corporatist.

Tot la compania Sidley&Austin, într-o zi de vară a apărut și un student la drept, pe nume Barack Obama, cu care, în cele din urmă se căsătorește.

În cartea “Povestea mea” scrisă de Michelle Obama, această spune:

“Dacă există o lecție importantă pe care viața mi-a oferit-o, aceasta are legătură cu faptul că trebuie să învățăm să spunem ceea ce gândim. Am încercat ori de câte ori am putut, să spun adevărul și să aduc la lumină poveștile unor oameni care sunt adesea ignorați”.

Acestea sunt cuvintele la care trebuie să atragă atenție toți tinerii. 

Dacă te-a inspirat acest articol, te invităm să urmărești zilnic Youth.md! Nu uita să ne spui ce ţi-a plăcut cel mai mult pe pagina de Facebook şi Instagram!

Reporter: Bădica Jana

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job part-time // CNPAC angajează psiholog
Next Limbă, credință, neam. Interviu cu artistul Damian Spinei!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 5 =