Participă la școala de vară din Elveția și cunoaște mai multe despre toleranță și dialog intercultural


CNTM anunță concurs de selectare a participanților pentru școala de vară care se va desfășura în Satul Copiilor, Trogen, Elveția. Școala de vară este o activitate-parte a proiectului „Dialog intercultural în Moldova” implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) și susținut de Fundaţia Elveţiană pentru Copii „Pestalozzi” (PCF). Aceasta se va desfășura în perioada 6 – 24  iulie 2018, pe o durată de 19 de zile (13 zile de activităţi şi aproximativ 6 zile drum).

În cadrul școlii de vară participă 18 de copii/tineri, reprezentanţi ai diferitor etnii, cu vârsta cuprinsă între 16-17 ani, selectaţi din oraşele Chişinău, Cimişlia, Bălţi, Soroca, Edineţ, Cahul, Ungheni și UTA Găgăuzia (localităţile de implementare a proiectului). Grupul din Moldova va participa la schimbul intercultural cu tinerii din alte țări –  Elveția, Macedonia și Serbia, etc.

Participanţii vor fi încadrați în mai multe tipuri de activități: ateliere și seminare privind dialogul intercultural, Drepturile Copiilor, toleranță, anti-discriminare, organizarea și managementul propriilor activități, emisiuni radio, dezbateri, activități sportive și excursii.

Pe tot parcursul programului participanţii vor fi supravegheaţi şi susţinuţi de adulţi – facilitatori, inclusiv pe parcursul pregătirilor, călătoriilor şi şederii lor în Trogen, precum şi pe parcursul evaluării proiectului şi implementarea planurilor de acţiuni post-proiect (follow-up).

Profilul participantului:

  • Să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 17 ani (a.n. 2001 – 2002);
  • Să fie activ implicat în instituția unde învaţă;
  • Să fie disponibil să călătorească peste hotare pentru întreaga perioada propusă şi să deţină pașaport biometric de călătorii valabil până în ianuarie 2019;
  • Să își asume angajamentul de a desfășura la întoarcere cel puțin o activitate de follow-up în instituția unde învață.

Vor avea prioritate:

  • Participanţii din cadrul activităţilor organizate de către proiectul „Dialog intercultural în Moldova” (ateliere de lucru pentru tineri, proiecţii de film, etc.);
  • Voluntar sau membru activ în cadrul unui ONG, Centru pentru Tineri, Consiliu local al elevilor/tinerilor. Se va prezenta o scrisoare de recomandare;
  • Tinerii din regiunile: Bălți, Chișinău, Cimișlia, Edineț, Soroca, Ungheni, Cahul și UTA Găgăuzia.

Cerinţe faţă de candidaţi:

  1. Să prezinte scrisoare de motivaţie maxim pe o pagină (A4);
  2. Să completeze Formular de aplicare;
  3. Să achite suma de 6000 de lei.

Procedura de selectare a participanţilor:

Selectarea participanţilor va fi efectuată în două etape. În prima etapă, candidaţii vor prezenta dosarele de aplicare, care vor conține: Scrisoare de motivare și Formularul de aplicare și vor fi expediate la adresa de email schimb.intercultural@gmail.com.

Termenul-limită de prezentare a dosarelor: 13 iunie 2018, ora 23.59.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați Ghidul participantului.

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Eşti pasionată de istorie ? Înscrie-te la Şcoala de vară ASTRA din România
Next Vino să joci „Mafia” alături de prietenii tăi
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − one =