Zilele Poeziei la Cărturești: Vezi programul evenimentelor


Zilele Poeziei la Carturești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei din 21 martie, Cărturești a pregătit o serie de evenimente care sărbătoresc poezia așa cum se cuvine: oferindu-i timp, atenție și spațiu de expunere. O celebrare a puterii poeziei și a lumilor pe care le creează.

Zilele Poeziei la Cărturești se desfășoară în perioada 16 – 21 martie și celebrează noutatea & diversitatea vocilor poetice, puterea emoțiilor induse de poezie, traducerea de poezie și întâlnirea acesteia cu celelalte arte. 

Programul evenimentelor cuprinde:

Marți, 16 martie, ora 19:00. Lansare Vorpal de Zilele poeziei: „Visul diacritic”, de Andrei Codrescu. Invitați: Svetlana Cârstean, coordonatoarea colecției Vorpal de la Nemira și Cosmin Ciotloș, critic literar și autorul postfeței volumului.

Miercuri, 17 martie, ora 17:00. Debutul în poezie. Lectură & dialog cu Teona Galgoțiu, Lucian Brad și Mircea Andrei Florea. Moderatoare: Alina Purcaru.

Joi, 18 martie, ora 17:00. Dan Sociu. Lecturi în premieră din volumul „17 poezii”, aflat în pregătire la Casa de Pariuri Literare.

Vineri, 19 martie, ora 18:00. Emoțiile induse de poezie: Un subiect nou în psihologie, cu drd. Simina Pițur și prof. dr. Andrei Miu de la Laboratorul de Neuroștiințe Cognitive, Departamentul de Psihologie, Universitatea Babeș-Bolyai.

Sâmbătă, 20 martie, ora 18:00. Raftul traducătorului, invitat Dinu Flămând. Un dialog despre traducere și poezie. & Recital de muzică Fado.

Duminică, 21 martie, ora 17:00. Lecturi în avanpremieră: Olga Ștefan & Răzvan Andrei, câștigătorii Burselor de creație literară Cărturești la secțiunea poezie.

Duminică, 21 martie, ora 19:00. Noapte credincioasă și virtuoasă. Lectură în premieră din Louise Glück, în curs de traducere în colecția Anansi. World Fiction de la Pandora M. Participă Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecției Anansi. World Fiction și traducătorul primului volum Louise Glück în limba română. Va citi poeta Domnica Drumea.

Zilele poeziei se vor desfășura într-un format special, adaptat la contextul pandemic, astfel că toate evenimentele vor fi difuzate LIVE pe conturile de Facebook Cărturești și ale partenerilor. Participarea este gratuită.

Pentru informații suplimentare, accesați pagina de facebook a evenimentului.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Solidarity Fund PL este în căutarea unui coleg/ă în echipa de Dezvoltare Urbană
Next Te preocupă problemele climatice? Participă la conferința internațională Youth4Climate
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × one =