Legal Hackathon Chișinău 2018: soluții inovatoare pentru domeniul justiției

invento, legal hackathon, juristi, tehnologii

Ești tânăr profesionist din drept și tehnologii informaționale sau ești pasionat de subiectul inovațiilor digitale? AO INVENTO te invită să-ți dai întâlnire la  Legal Hackathon Chișinău 2018, pe 7- 9 decembrie, 2018. Proiectele câștigătoare vor fi nominalizate cu premii în valoare de 6 000 $ și invitația de a participa gratuit la  Innovating Justice Forum.

În spiritul inovării, dezvoltarea soluțiilor digitale în domeniul legal este premisa în contextul căreia Asociația Obștească INVENTO, cu sprijinul Fundației Freedom House în Moldova și în parteneriat cu comunitatea Legal Hackers Chișinău, organizează în premieră pentru Republica Moldova – Legal Hackathon Chișinău 2018, desfășurat la data de 7 – 9 decembrie 2018.

Legal Hackathon reprezintă o competiție care are drept scop să faciliteze dezvoltarea inovațiilor în sistemul justiției cât și în sistemul de servicii ce au drept scop realizarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale cetățenilor, drepturilor persoanelor juridice.

Timp de un weekend (7-9 decembrie) participanții vor lucra în echipe și vor dezvolta soluții pentru provocările curente din sistem, astfel încât acestea să contribuie la îmbunătățirea sistemului de justiție, accesului la justiție, optimizarea proceselor de lucru și a procedurilor legale și tot ce se regăsește la intersecția  dintre tehnologie și lege. Pe parcursul evenimentului participanții vor beneficia de training și formare în domenii, precum: Design Thinking, Minimum Viable Product, Marketing strategies, UX Design. Totodată echipele vor avea parte de o sesiune de coaching din partea antreprenorilor ce au reușit să dezvolte un start-up în Republica Moldova.

La finalul „Legal Hackathon Chișinău 2018” participanții vor prezenta mai multe prototipuri construite să răspundă unor nevoi specifice ale sistemului de justiție. Vor fi alese trei echipe câștigătoare care vor primi sprijin financiar a câte $2000 (USD) pentru a-și dezvolta ulterior soluțiile și aplicațiile inovatoare pe parcursul următoarelor luni.

Participarea în cadrul evenimentului este gratuită și necesită înregistrare prealabilă.

Formularul de aplicare îl găsești aici.

Mai multe detalii despre „Legal Hackathon Chișinău 2018” vezi aici.

Termenul limită pentru înscrieri – 30 noiembrie, 2018.

Legal Hackathon Chișinău 2018 este implementat de către Asociația Obștească INVENTO, cu sprijinul Fundației Freedom House în Moldova și în parteneriat cu comunitatea Legal Hackers Chișinău.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă lucrări botanice inedite la „Visual Herbarium”
Next EcoVisio îți oferă posibilitatea să desfășori un program de internship
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + 15 =