Lansarea Campaniei de promovare a comportamentelor sănătoase – UNFPA Moldova


UNFPA Moldova vă invită la evenimentul de lansarea a Campaniei de promovare a comportamentelor sănătoase în rândul elevilor din învățământul profesional tehnic –  Eu sunt influencer-ul vieții mele! Fac alegeri sănătoase! 

Evenimentul va avea loc la data de 21 septembrie, orele 10:00 – 11:30 și va putea fi urmărit live pe pagina de fb a UNFPA Moldova și pe privesc.eu

La eveniment vor participa oficiali din partea Ministerului Educației și Cercetării, UNFPA, Biroului de Coordonare a Cooperării Tehnice a Ambasadei Austriei la Chișinău, reprezentanți ai partenerilor de implementare, mass-media. Agenda evenimentului atașat. 

Scopul proiectului este de a împuternici elevii din învățământul profesional tehnic (ÎPT) (băieți și fete, inclusiv cei vulnerabili și tineri cu dizabilități) să practice comportamente sigure de sănătate reproductivă și să adopte un stil de viață sănătos, astfel sporindu-si șansele de angajare.

Campania vizează creșterea nivelului de cunoaștere și conștientizare a tinerilor din învățământul profesional-tehnic, cu privire la utilizarea contracepției moderne, prevenirea sarcinii în adolescență și, a infecțiilor cu transmitere sexuală, prevenirea și raportarea hărțuirii și abuzului sexual și a altor comportamente de risc, precum și informarea tinerilor privind serviciile de sprijin existente pentru tineri și importanța abilităților de viață pentru integrarea lor la locul de muncă.

Campania de comunicare este realizată în cadrul proiectului „Dezvoltarea abilităților de viață și a comportamentelor sănătoase în rândul elevilor din învățământul profesional tehnic pentru o mai bună  pregătire de angajare în câmpul muncii”. 

Proiectul este  implementat în perioada 2020 – 2022 de UNFPA, finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare din fondurile programului Cooperării Austriece pentru Dezvoltare și realizat în parteneriat cu Ministerul Educației și Culturii.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la o nouă ediție Orange Systems Academy în domeniul Front-End
Next Mergi într-o excursie imaginară la cele mai frumoase castele din lume
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × four =