Iubește-ţi propria persoană nu doar de Valentine’s Day!


valentine's day

De Valentine’s Day suntem impuși de societate să iubim pe cineva, să oferim toată dragostea noastră, să găsim cadoul perfect, să impresionăm prin cele mai nebunatice moduri. În goana clișeică de a surprinde persoana iubită, uităm de cea mai importantă persoană din viața noastră, noi înșine!

Îţi propun ca, de astăzi, să începem să iubim altfel, să începem cu propria persoană, care are cea mai mare nevoie de iubire!

Uite câteva sfaturi simple pentru a te îndrăgosti de propria-ți persoană:

  • Acceptă că ai „minusuri”

Nimeni nu e ideal. Poți tinde spre a perfecționa eul tău, dar nu vei atinge niciodată desăvârșirea! Enumeră mereu trăsăturile pe care nu le placi la tine. Gândește-te cum le poți schimba și cum le văd ceilalți. De cele mai multe ori,  majoritatea, așa-ziselor defecte, sunt doar în mintea noastră, iar ceilalți pot să le considere chiar atrăgătoare!

  • Ai răbdare

Tu ești pe primul loc! Oferă-ți timp și pauze. E normal să obosești sau să nu ai inspirație. Apreciază-ți personalitatea și în momentele mai puțin avantajoase!

  • Fă ceea ce îți place

Trăiește-ți viața! Găsește-ți un hobby. Descoperă-ți personalitatea prin intermediul celor mai bizare moduri! Nu te gândi la ce vor spune alții, ci la ce îți șoptește inima!

  • Nu te mai eticheta

Renunță să te jigneşti. Atunci când te referi la propria persoană, fă-o cu blândețe, cu admirație, compasiune şi respect.

  • Renunță la comparații

Nu te mai compara cu alte persoane! Ești unic și nimeni nu te poate înlocui.

  • Oferă iubire

Când le oferi celorlalți iubire, înveți să te deschizi și să accepţi propria persoană, devii mai empatic și înțelegător.

Iubește-te și vei fi iubit! Nu uita, jumătatea pe care o tot cauți poate fi chiar în tine, tot ce trebuie să faci e să te privești în oglindă și să îți zâmbești! De Valentine’s Day şi nu doar, iubește-te, în primul rând, pe tine!

Citeşte despre alte articole creative şi sfaturi, idei inovative în categoria BIBLIOTECA.

Reporter: Samson Paula

Previous Lansare de carte: „Orașul promis” de Valentina Șcerbani la Librăria din Centru
Next Mecanismul 2%. Află mai multe şi contribuie la creşterea PRO BONO!
Tomov Ana-Maria
About the author

Tomov Ana-Maria

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *