Lansare de carte: „Orașul promis” de Valentina Șcerbani la Librăria din Centru


lansare de carte libraria din centru

Marți, 18 februarie, la ora 18.15, la Librăria din Centru din Chișinău, va avea loc lansare de carte „Orașul promis” de Valentina Șcerbani, apărut la Editura Tracus Arte, București.

Alături de autor, la această lansare de carte „Orașul promis” – vor participa: Maria Pilchin, Dumitru Crudu, Irina Nechit.

Moderator: Emilian Galaicu-Păun.

„Un debut care-ți taie răsuflarea: Orașul promis de Valentina Șcerbani. O carte puternică, fragilă, fluidă, încremenită. O carte despre neputință. O elegie disperată pentru Mamă. De o frumusețe sfâșietoare.” (Raluca Dună, critic literar)

Oraşul promis este o narațiune a unei buzzatiene aşteptări, a unei expectative istovitoare, lacerante; Ileana, o adolescentă preluată de mătuşile sale, încearcă să se clarifice dacă o va mai vedea vie pe mama sa, ori aceasta a murit cu adevărat, cum i s-a arătat în vis, anunțată printr-o telegramă. Femeile se stabilesc în Toltre – un ținut cu „un aer uimitor de salin”, unde plouă aproape fără încetare, de la care, constați, se trage sfârşitul lumii şi finalul rațiunii; Valentina Șcerbani debutează puternic, uluitor de matur, cu o viguroasă temă a senectuții, cred: când anume nu mai suntem copii? când ne mor părinții sau când încetăm să avem vreo comunicare cu ei, şi cu noi înşine, deopotrivă. Căci, singurătatea interioară ne face să înțelegem cât de neînsemnați suntem, iar pentru asta căutăm dovezi să amânăm acest adevăr iute, dur, usturător. (Vladimir Bulat, critic de artă).

VALENTINA ȘCERBANI s-a născut pe 11 ianuarie 1988. A studiat filologie franceză la Universitatea „Alecu Russo” din Republica Moldova; a obținut o bursă de masterat în mediere culturală inter-mediteraneană la Universitatea Ca`Foscari din Veneția, Universitatea Autonomă din Barcelona, Paul Valéry din Montpellier și Moulay Ismaïl din Meknès. A lucrat mai mulți ani în presa scrisă, radio și TV.

Locație lansare de carte: Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126)

Descoperă mai multe evenimente culturale, urmărind zilnic pagina youth.md!

Previous Agenția SlovakAid oferă subvenții pentru proiectele concentrate pe ODD
Next Iubește-ţi propria persoană nu doar de Valentine's Day!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *