GreenTech Hackathon: inovații pentru o economie circulară


Sprijinind IMM-urile să devină mai durabile și mai competitive

Green City Lab Moldova și Yep!Moldova, cu susținerea Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, anunță organizarea unui eveniment de pionierat – GreenTech Hackathon. Acest hackathon are ca scop furnizarea de soluții inovatoare și durabile pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), pentru a le ajuta să devină mai sustenabile și competitive pe piață.

Detaliile evenimentului:

  • Ce este GreenTech Hackathon? GreenTech Hackathon este un eveniment de 48 de ore în care participanții vor colabora pentru a identifica și dezvolta soluții inovatoare pentru provocările economiei circulare.
  • Când are loc? Evenimentul va avea loc în perioada 12-14 aprilie 2024.
  • Cum te poți înscrie? Formularul de înregistrare este disponibil la următoarea adresă: https://t.ly/A4HKK.

Despre Hackathon:

GreenTech Hackathon este o inițiativă antreprenorială care oferă suport IMM-urilor pentru a dezvolta soluții inovatoare și durabile, cu scopul de a îmbunătăți sustenabilitatea afacerilor lor. Participanții pot fi pasionați de sustenabilitate și antreprenoriat, având diverse competențe în domenii precum management, software, hardware, marketing, comunicare, design și inovație verde.

Cine poate participa?

Evenimentul este deschis studenților, inginerilor, dezvoltatorilor, marketerilor, designerilor și antreprenorilor cu afaceri mici și mijlocii. Scopul este să adunăm o comunitate diversă de oameni interesați să contribuie la tranziția IMM-urilor către un model de afaceri verde și circular, aliniat cu standardele Uniunii Europene.

Despre Economia Circulară:

Economia circulară este un model de producție și consum care se axează pe utilizarea eficientă a resurselor, minimizând deșeurile și prelungind durata de viață a materialelor și produselor existente. Această abordare promovează utilizarea comună, reutilizarea, repararea și reciclarea, transformând deșeurile unora în materie primă pentru alții.

Participanții vor avea ocazia să lucreze împreună cu experți și mentori pentru a dezvolta soluții inovatoare și durabile pentru afaceri sustenabile. Cele mai bune soluții vor fi premiate în cadrul sesiunii de Pitch, iar echipele câștigătoare vor primi sprijin pentru implementarea soluțiilor lor.

Pentru mai multe informații și pentru a vă înscrie la GreenTech Hackathon, accesați formularul de înregistrare de la adresa https://t.ly/A4HKK.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Alătură-te rețelei educaționale Eurydice și contribuie la îmbunătățirea sistemului educațional din regiune
Next Science Connects Us | Open House Event | North Carolina - Republic of Moldova STEM Exchange Program
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − seven =