[Interviu] Iulian Neculseanu – tânărul pasionat de muzică și acordeon


muzică interviu

Despre muzică spunem că e una dintre cele mai frumoase arte. Mulți oameni au o adevărată pasiune pentru aceasta, încât dedică zile și nopți pentru a-și dezvolta această latură creativă. 

Adolescentul în vârstă de 16 ani, pe nume Iulian, are o pasiune enormă pentru muzică. Încă de la o vârstă foarte fragedă, acesta muncește pentru a-și împlini visul. El este un exemplu de urmat pentru tinerii din generația sa. Dacă te-am făcut curios, urmărește interviul de mai jos!

  • Unde și când a început această pasiune?

Această “pasiune” a început oficial în octombrie 2016, deși deseori în copilărie cântam la concertele de la grădiniță și școala primară, fiind considerat “micul solist”.

  • De ce ai ales anume acest instrument muzical?

Am ales acest instrument (acordeonul), deoarece e un instrument complex, care poate fi folosit atât independent, cât și împreună cu alte instrumente. Un alt factor care mi-a influențat alegerea a fost tatăl meu, care, de asemenea, este un acordeonist talentat.

  • Pentru mine muzica este..

..este o cale de a spune ceea ce simt și ce cred. Când vine vorba de muzică populară, pentru mine reprezintă calea prin care păstrăm vie amintirea strămoșilor noștri și o transmitem urmașilor.

  • Cine a fost persoana care te-a motivat cel mai mult?

Persoana care m-a motivat cel mai mult a fost tatăl meu, care a fost și este un exemplu pentru mine. Altă persoană care m-a motivat și m-a susținut la fel de mult este bunicul meu, care își dorește să devin cel mai bun.

  • Dacă ar trebui să renunți la muzică, care ar fi următoarea pasiune pe care ai dezvolta-o?

Dacă aș fi nevoit să renunț la muzică, m-aș focusa pe o altă pasiune de a mea – informatica. Pe lângă faptul că e un domeniu care mă atrage, este un domeniu de viitor, în care dacă îți faci o carieră, poți deveni o persoană de succes.

  • Vrei să-ți formezi o carieră în muzică sau ai alte planuri pe viitor?

În ceea ce privește planurile de viitor, încă nu sunt decis sută la sută, dar muzica clar, ar fi un domeniu în care mi-ar plăcea să activez.

  • Care e cea mai mare realizare a ta în domeniul muzical?

Cea mai mare realizare a mea în domeniul muzical este Locul I la categoria “solist intrumentist” din cadrul festivalului-concurs “Perla Dunării-2018”, ce se desfășoară anual la Galați.

  • Ce cântec te definește și de ce?

Cântecul meu preferat și care pot spune că mă definește este piesa lui Yanni-”If i could tell you”: Această piesă mă face să uit de probleme, mă face mai fericit și, deseori, mă ajută să mă concentrez. 

  • Povestește-ne cea mai frumoasă amintire legată de această pasiune.

Cea mai frumoasă amintire legată de această pasiune este ziua în care am participat la primul meu concurs. Acest lucru se întâmpla în iulie 2017. Eram plin de emoții, eram abia la început de drum, dar cu toate acestea, am luat o mențiune. Acest lucru m-a motivat să fiu mai bun și să muncesc mai mult, iar un an mai târziu, am reușit să iau locul I la categoria din care făceam parte în cadrul aceluiași concurs.

  • Ce le-ai recomanda tinerilor care doresc să se lanseze în acest domeniu?

Tinerii care vor să se lanseze în această artă trebuie să înțeleagă că nimic nu se obține fără muncă. Totul trebuie făcut din plăcere. Dacă doriți să aveți rezultate frumoase, trebuie să depuneți eforturi maxime și să nu vă dați bătuți niciodată!

Dacă interviul te-a inspirat, te îndemnăm să urmărești în continuare youth.md pentru o doză zilnică de energie! Nu uita să ne scrii un mesaj pe pagina de Facebook.

Reporter: Bădica Jana

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Devino voluntar la Abroademy!
Next Oameni de succes: invitat Dorin Galben
Tomov Ana-Maria
About the author

Tomov Ana-Maria

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *