Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău revine cu cea de-a II-a ediție a proiectului ,,ABSTRACT”

abstract proiect, consiliul municipal chisinau, educatia nonformala

ABSTRACT este un grandios proiect marca CMTC, care este menit să informeze tinerii despre educația non-formală și rolul activismului civic.

În acest an, acesta își propune să cuprindă un eșantion de 2500(prima etapă) de tineri din diferite instituții de învățământ a capitalei cât și din suburbiile Chișinăului.

Astfel,  va fi divizat în 3 etape, prima etapă se va desfășura în perioada 22 octombie-22 decembrie.

În cadrul acestei perioade membrii CMTC vor vizita mai multe instituții, unde împreună cu alți reprezentanți ai ONG-urilor vor instrui elevii în ceea ce ține de:

  • Conceptul de educație non-formală
  • Sensibilizarea tinerilor cu privire la importanța educației non-formale ca formă participativ-activă în viața societății
  • Informații despre posibilitățile de implicare în activitățile de voluntariat.

După sesiunile instructive, elevii vor avea posibiliatea să afle informații de la reprezentanții diferitor ONG-uri despre cum pot să se implice în diferite activități.

La sfârșitul vizitei, tinerii vor primi din partea  CMTC câte un ghid despre educația non-formală, de unde vor avea posibilitatea să asimileze mai eficace informația furnizată în cadrul training-ului.

Fiecare etapă va încheia cu un panel de discuții, la care vor participa circa 100 de tineri din instituțiile vizate(câte 5 din fiecare), în cadrul căruia aceștia vor propune diverse idei care pot fi ulterior implementate de către CMTC.

Dacă dorești să viziteze și instituția ta nu ezita să lași un mesaj pe pagina de Facebook a Consiliului Municipal de Tineret din Chișinău.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino și cinstește memoria eroilor Ion și Doina Aldea-Teodorovici
Next Înregistrează-te și participă la o serie de activități pentru combaterea rasismului, extremismului și discriminării
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 7 =