Înscrie-te și participă la competiția de trail running Dragonul de Aur

dragonul de aur, sporter md, run moldova, competitie

Dragonul de Aur, cea mai populară competiție de trail running din Republica Moldova va avea loc, în acest an, pe data de 3 august 2019. Sportivii vor avea la dispoziție trei curse: CROSS (14 km cu 250 m D+), Semimaraton (22 km cu 400 m D+) și Maraton (41 km cu 700 m D+).

Maratonul Dragonul de Aur de la Orheiul Vechi este o competiție organizată într-o locație unicală, amplasată pe structuri geologice de peste 13 milioane de ani, cu urme de locuire umană de peste 30 000 ani, fortificații geto-dace, caverne și urme ale orașelor Hoardei de Aur și Țării Moldovei – “Șehr al-Cedid” (Orașul Nou) și “Orheiul Vechi”.

Rezervația Orheiul Vechi, aflată la intersecția Occidentului cu Orientul, păstrează un SEMN DIVIN – amprenta Dragonului de Aur, o făptură simbolică venerată din timpuri imemorabile în întregul spațiu euroasiatic.

Urmează „Calea Dragonului” (Semimaraton) sau „Hoarda de Aur” (Maraton), pe stânci de milioane de ani, prin locuri pline de istorie și legende! Alege una din cursele de maraton și semimaraton, prin Rezervația Orheiul Vechi și pe colinele din preajma râului Răut. Traseul curselor include Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, “amfiteatrul milenar”, Vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băilor tătărești, palatului pârcălabului, bisericii și citadelei medievale, locuinței din piatră și înconjorul siluetei legendarului Dragon de Aur.

Această competiție este organizată de Run Moldova cu suportul partenerilor generali, www.suedzucker.md și Medpark International Hospital. Toate evenimentele Run Moldova din anul 2019 sunt desfășurate cu suportul Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova!

Previous Formează o echipă și participă la cel mai tare eveniment - Festivalul Național de Teatru Social
Next Vino la panelul de discuții publice din cadrul seriei de evenimente „Dialoguri Urbane”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *