Eveniment pentru tineri la Străşeni – „Capturarea Flagului”!

diverse evenimente, eveniment distractiv, evenimente straseni, evenimente pentru tineri

eveniment pentru tineri

,,Capturarea flagului”, eveniment pentru tineri, a fost organizat de Consiliului Raional de Tineret Străşeni. Pe data de 12 octombrie, toți participanţii au avut parte de multe surprize şi o activitate competitivă pe cinste!

,,Această idee o aveam din vară plănuită, a venit din partea mai multor colegi. Noi aşteptam doar momentul potrivit să organizăm evenimentul. Deşi, inițial ni s-a părut destul de uşor, ne-am întâlnit cu careva probleme pe parcurs, precum găsirea sponsorilor şi invitarea participanților. Evenimentul a fost planificat în timp record, doar 2 săptămâni.”

– Liviu Bîzdîga, preşedintele Consiliului Raional de Tineret

,,Ideea acestei activităţi e ca cele două echipe adverse să se înfrunte alergând, şi să ia steagul celeilalte echipe.După ce steagul e luat, să îl aducă în baza sa. Scopul evenimentului e să promoveze modul de viaţă sănătos şi să îmbunătăţească relațiile interpersonale dintre elevii din raion. Suntem non-conformişti, astfel, am ales să denumim event-ul ,,Capturarea flagului” şi nu „al steagului”. Dorim să ne evidenţiem de mulțime şi să fim caracterizați prin capacitatea de a fi unici!” – Guşan Cătălina, manager de eveniment.

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni stând jos şi în aer liber


Am surprins-o şi pe Gabriela Conovali, care e voluntară la aceast eveniment pentru tineri şi care ne-a menționat mai multe avantaje de ce e bine să fii voluntar:


,,Ador să fiu voluntară! Îmi creează o stare aparte de bucurie şi împăcare. Sunt mai multe avantaje pentru care am acceptat să fiu aici. Unul dintre cele mai bune moduri de a cunoaşte noi persoane şi de a crea o relaţie de prietenie durabilă este prin voluntariat. Dezvolt spiritul de observator, mă responsabilizează şi mă ajută să îmi gestionez timpul mai bine. Singurul mod de a te asigura că se lucrează la soluţii pentru cauza care te preocupă e să îţi sufleci mânecile şi să te implici, iar voluntarii sunt o parte din mecanismul de corectare şi îndreptățire a lucrurilor.”


În cadrul întrecerii, au participat cinci şcoli: Liceul Teoretic ,,Alecu Russo” din Cojuşna, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” şi ,,Ion Vatamanu” din oraşul Străşeni, Liceul din satul Sireți şi Gimnaziul ,,Mihai Viteazul” din oraşul Străşeni. Fiecare echipă a fost formată din 10 membri, fete şi băieți.

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni în picioare, copac, iarbă, plantă, în aer liber şi natură

,,Sunt bucuros că am fost cel care a adus steagul la baza echipei mele. Recunosc că am avut câteva emoții la început, fiindcă nu cunoşteam abilitățile celorlalți participanți. E nevoie de o strategie bine pusă la punct şi şmecheră, pe care toți co-echiperii să o respecte. Nu ne-am pregătit deloc înainte, noi avem încredere în capacităţile proprii. Suntem siguri că vom câştiga în cadrul acestui frumos eveniment pentru tineri!” – Voinovan Gabriel, membru al echipei Gimnaziului ,,Mihai Viteazul”.

,,Îmi pare foarte interesant acest joc. E o experiență nouă pentru mine, care are o influenţă majoră în dezvoltarea mea. E minunat faptul că ne-am unit mai mulți elevi de diferite vârste şi am format o echipă puternică, care se bazează pe prietenie şi devotament. Sunt etuziasmată, abia aştept să joc, să acționez şi să-mi apăr baza şi echipa. Aş participa cu mare drag la o a doua ediție, fiindcă îmi asigură un weekend productiv şi te scoate din zona de comfort!” – Şervan Daniela, membră a echipei L.T. ,,Alecu Russo”.

Află mai multe despre activitatea Consiliului Raional de Tineret Străşeni, accesând link-ul: https://www.facebook.com/CRTStraseni/

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, persoane zâmbind, oameni stând jos şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, pantofi şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, copac, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni în picioare, copac, copil, pantofi, iarbă, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: 12 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: 10 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, în aer liber şi natură

Cunoaşte mai multe detalii despre eveniment aici: https://youth.md/consiliul-raional-de-tineret-straseni-te-invita-la-evenimentul-captugararea-flagului/

Reporter: Tomov Ana-Maria
Fotograf: Caraman Andre
ea

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înregistrează-te şi vino la forumul ,,Studii în străinătate”!
Next Obține o bursă de mobilitate academică în cadrul programului Erasmus+
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 16 =