Participă la aceste trei training-uri și învață să comunici „ALTFEL”

Edu-art, Oberliht, comunicare, training

Comunicarea devine din ce în ce mai importantă în ziua de azi datorită faptului că orice activitate implică și comunicarea. Participă la un training din trei compartimente, care urmărește, prin instrumentele propuse, să dezvolte libertatea de exprimare și capacitatea de reacție la problemele din jurul nostru, pe care de multe ori le ignorăm sau le tratăm fără să fim conștienți de impactul lor, capacitatea de a structura un dialog sau un monolog pornind de la o situație dată, înțelegerea unor noțiuni specifice de teatru care țin de prezența scenică și de raportate la interlocutori și posibilitatea de a comunica o problemă pe cale vizuală.

Te întrebi:
– cum să comunici mai eficient?
– dacă există comunicarea fără cuvinte?
– cum să-ți exprimi emoțiile și gândurile fără a ofensa pe cineva?
– cum să comunici despre o problema socială utilizând propriul tău corp și prin mijloace artistice?

Vino să descoperim împreună metode alternative de comunicare și să-ți petreci timpul într-un cadru non-formal de învățare la următoarele training-uri:

* Comunicarea Non-verbală: 27-28 aprilie 2018;
* Comunicarea Non-violentă: 4-5 mai 2018;
* Comunicarea Vizuală: 11-12 mai 2018.

Training-urile vor avea loc la Zpațiu (str. Al. Șciusev 103, Chișinău).

Participarea la aceste training-uri oferă oportunitatea de a învăța cum să-ți gestionezi eficient emoțiile, să-ți dezvolți un comportament de acceptare a diferențelor care există în societate, de a-ți crește capacitatea de comunicare, negociere și exprimare liberă a opiniei, de a lucra în grup cu tineri din diferite domenii.

Metodele de lucru folosite în cadrul training-urilor:
– activități de rol;
– teatrul oprimaților;
– interviuri și discuții în grup.

În cazul în care ești student, tânăr artist sau ești în căutarea unor oportunități noi de participare culturală și dezvoltare personală, te rugăm să completezi acest formular de participare, până pe 24 aprilie 2018.

Participarea la training este gratuită, iar vârsta participanților este între 18-25 de ani.

De asemenea, se va acorda prioritate studenților de la facultățile de artă, arhitectură și urbanism, management cultural, antropologie și sociologie.

Cheltuielile legate de transport interurban și mese vor fi acoperite de organizatori.

Despre traineri:
Ion GHEORGHIȚA este animator socio-educativ, în cadrul AO „AVE Copiii”, formator și voluntar în mai multe ONG din țară la fel fondatorul „Anticafenea CEVVC”, (un spațiu care prestează tinerilor activități de educație non-formală). Ion este omul care pune accent pe educația non-formală și o promovează oriunde merge, fiind sigur că educația non-formală este educația viitorului.

Zinaida BELIBOV este coordonatoare pentru voluntari la Asociația Oberliht. Implicată în programul “Youth in Action” din anul 2013 în calitate de mentor pentru voluntarii EVS, la râdul ei a participat în calitate de voluntară în cadrul proiectul “Youth in Action” în Polonia 2014-2015 și ca participantă la Schimburi de Tineri, Training-uri și Mobilitate a lucrătorilor de tineret cu programul Erasmus+. Interesată de educația non-formală și implicarea tinerilor în viață comunitară.

Notă: Edu-Art este un program organizat de Asociația Oberliht în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea Arte Plastice, și este susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Scopul acestui program este de a introduce noi module educaționale în sfera educației artistice din Moldova și de a familiariza publicul cu noile tendințe în artă din Moldova și din regiune.

Edu-Art – educaţie artistică non-formală pentru o generaţie de tineri implicați social şi integrați din punct de vedere profesional

Proiectul urmărește să contribuie la formarea unei generații de artiști active din punct de vedere civic și pregătite din punct de vedere profesional, pentru a se realiza în plan național și internaţional.

Proiectul Edu-Art îşi propune să ofere tinerilor artişti suport metodologic şi practic pentru o activitate artistică într-o lume aflată în proces de transformare sub presiunea unor factori de ordin global (cerințele înalte de acces pe piața muncii și compeatitivitatea existenta în cîmpul artistic, migrația masivă pe plan internațional, precaritatea lucrului în domeniul culturii etc.) şi pregătirea acestora pentru realizarea profesională pe plan internaţional.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Atelier de lucru pentru artiști vizuali & media cu Cristina David, artistă vizuală din București
Next Platofrma U-Report are deja peste 2000 de utilizatori
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + two =