Concursul Național „Ion Creangă” de creație literară – Povești


povești concurs iasi literatura

Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi dă startul înscrierilor în cadrul Concursului Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – Povești.

La concurs pot participa români de pretutindeni, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor (inclusiv din Republica Moldova și Ucraina).

Manuscrisele (maximum 15 pagini), dactilografiate la 2 rânduri, în 5 exemplare, vor fi însoţite de un motto. Numele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon, e-mail-ul se vor afla într-un plic sigilat, pe care va fi scris acelaşi motto şi menţiunea „Poveşti scrise de copii” sau „Poveşti scrise de adulţi”. Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate.

Concurenţii vor expedia lucrările în plic timbrat (imprimate), până la data de 31 martie 2020 (data poştei) pe adresa: Muzeul Național al Literaturii Române Iași, str. Vasile Pogor nr. 4, 700110, tel. 0232.213.210. De asemenea, în plic va trebui inserat un CD cu formatul electronic al lucrărilor.

Termenul limită de trimitere a lucrărilor pentru ediția a XXVIII-a este 31 martie 2020.

Ca în fiecare an, premiile se vor acorda în cadrul Zilelor Bojdeucii, eveniment desfășurat în perioada 14-15 aprilie 2020.

Tot atunci se va lansa volumul Poveşti de la Bojdeucă, cu textele autorilor premiați la ediția din anul 2019.

Conform tradiției, poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul Poveşti de la Bojdeucă, care va fi lansat în anul 2021.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de youth.md!

Previous Program de burse pentru absolvenți și studenți internaționali, în Italia
Next Școala de vară de jurnalism pentru tinerii din mai multe țări, inclusiv Moldova
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *